keskiviikko 28.9.2022 | 13:21
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Lasten maatalousnäyttely veti väkeä Haapajärvelle – Paikalla oli arviolta 3000 ihmistä mukaan laskettuna talkoolaiset ja näytteilleasettajat.

Tanja Kopsa
Ti 20.9.2022 klo 16:00

Runsas joukko eri-ikäisiä ihmisiä kokoontui perinteiseen lasten maatalousnäyttelyyn viime lauantaina.

Suomen Kennelliiton alaisen Kalajokilaakson Kaverikoiraryhmän väki oli kävijöiden mieleen. Rapsuttelijoita riitti. Kuvassa Päivi ja Pirkko-gorgi, Tuula ja Jawa-villakoira, Auvo ja Nowa-villakoira, sekä Liisa ja Aku-cavalierkingcharlesinspanieli.
Tanja Kopsa

Haapajärven 4H:n toiminnanjohtajan Aila Ruotsalaisen mukaan paikalla oli arviolta 3000 ihmistä mukaan laskettuna talkoolaiset ja näytteilleasettajat.

– Kaikki meni hyvin paitsi, että lasten odottama karkkitykki vaihtui karkkien jakamiseksi, koska piha oli niin märkä. Suut saatiin makiaksi joka tapauksessa.

Pyhäjärviset Ville-Veikko ja Lauri-Matti saivat omat palomiehen kypärät.
Tanja Kopsa

Näkemistä ja kokemista riitti. Esillä oli koti- ja lemmikkieläimiä, maa- ja metsätalouden koneita, Pulling-traktoreita ja vanhoja autoja. Monenlaista toimintaa oli tarjolla, kuten talutusratsastusta, ponikärryajelua, legoilla rakentelua, hiekkaleikkejä, heinämeressä pomppimista, kukkavieheiden tekoa ja kasvomaalausta. Keppiheppa- ja polkutraktorikisat käytiin.

Josefina pääsi ratsaille.
Tanja Kopsa

Näyttelyssä oli myös useita tahoja esittelemässä toimintaansa ja järjestämässä erilaisia pelejä ja arvontoja. Lisäksi oli monia myyntipisteitä.

Pyhäjärviset Saku ja Aleksi ajelivat komialla puimurilla.
Tanja Kopsa

Ensi vuonna lasten maatalousnäyttely järjestetään Pyhäjärvellä.

#