keskiviikko 17.8.2022 | 15:52
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kesäkirppis herättää haaveen suuremmasta kirpputorista Haapajärvelle

Tanja Kopsa
Ke 27.7.2022 klo 06:05

Haapajärvellä Kustaa Vaasan kadulla olevan kesäkirppiksen ovi käy ja tupaan tupsahtaa asiakkaita. Moni on löytänyt kirppikselle kevään ja kesän aikana, kertovat kirppiksen pitäjiin lukeutuvat Inna Riekki ja Anne Vilppola.

Naiset selvittävät, että kirppiksen pitäjät vaihtuvat välillä osittain. He kaksi ovat olleet mukana toukokuusta asti, mutta kirppis aloitti jo huhtikuussa. Tällä hetkellä on yhteensä kahdeksan naista mukana menossa. Riekin ja Vilppolan mukaan se on sopiva määrä, tilaa riittää kaikkien tavaroille ja työvuorot saadaan jaettua tasaisesti ja kaikille sopivasti.

– Tämä on oikein kätevä systeemi. Siivoan kaappeja kotona ja tuon ylimääräisiä vaatteita ja tavaroita myyntiin, ei tarvi jemmata kaikkea, toteaa Riekki.

Naisten mukaan asiakkaita on käynyt mukavasti, myös monet lomalaiset ovat käyneet ostoksilla. Enimmäkseen kävijät ovat olleet keski-ikäisiä ja eläkeläisiä, mutta nyt myös nuoret ovat löytäneet kirppikselle.

Tavara liikkuu hyvin, toki välillä on ollut hiljaisempia päiviä. Tapahtumien aikaan porukkaa käy selvästi enemmän. Naiset ovat havainneet, että kirpparilla käy kirppiskonkareita, jotka kiertävät eri paikkakuntien kirpputoreja.

Sekin, mitä menee kaupaksi, vaihtelee; yhtenä sateisena päivänä oli käynyt kirjat kaupaksi. Toiset hakee vain leivonnaisia, joita muun muassa Vilppola leipoo.

Kirpparille on kysyntää. Se herättää haaveilemaan, olisiko Haapajärvelle tarpeellista saada kirpputori, jonne ihmiset voisivat tuoda tavaroita myyntiin, pohtii Riekki.

Näillä näkymin kesäkirppis on auki vielä elokuun.

#