keskiviikko 17.8.2022 | 17:03
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Hannele Kivelä muuttaa takaisin kotiseudulle: "Haapajärvi on hyvä paikka olla ja elää"

Tanja Kopsa
Ti 26.7.2022 klo 06:05

– Täällä on ystäviäni ja sukulaisiani, ja nyt saan vielä työskennellä kukkakaupassa. Tapaan vanhoja tuttuja siellä. Tykkään ihmisistä ja minähän rakastan kukkia. Kotona minulla on aina tuoreita kukkia maljakossa.

Hannele Kivelä o.s. Jääskeläinen, 62, asui Haapajärvellä vuoteen 1998, jolloin hän muutti Jenni-tyttärensä kanssa Tampereelle. Siellä Kivelä työskenteli aluksi Pirkanmaan Osuuskaupassa ja myöhemmin automyyjänä. Nyt hän on osa-aikaeläkkeellä.

Kivelällä on ollut tapana käydä Haapajärvellä kesäisin ja jouluisin. Hän on työskennellyt kiire-apulaisena Kukkakauppa ja Hautauspalvelu Venlassa. Talviaikoina hän on viihtynyt muutaman vuoden ajan Turkin Alanyassa.

– Rakastan aurinkoa. Se sytyttää minut, käyn aurinkoenergialla. Turkissa on ihanaa ruokaa, eikä siellä koskaan saa huonoa ruokaa. Minulla on tapana ruokailla edullisesti paikallisissa ruokapaikoissa, lokantaseissa, joissa paikalliset ihmiset käyvät syömässä. Suomalaisista Turkissa tykätään ja saamme hyvää ja ystävällistä palvelua. Haapajärvellä Harunissa käydessäni treenaan turkin kieltä, toteaa Hannele Kivelä hymyillen.

Kivelän vanhemmilla Liisa ja Veikko Jääskeläisellä oli Haapajärvellä Keskustan kukka- ja hautaustoimisto 38 vuotta. He aloittivat liiketoiminnan Kämäräisen Reinon rakennuksessa, joka oli nykyisen Häggmanin kahvilan vieressä.

Myöhemmin he siirsivät toimintansa Halosen liikkeen tiloihin, joissa nykyään on Kulta ja Kello Kärkkäinen. Osan aikaa heillä oli myös Reisjärvellä vastaava liike.

– Aloitin kauppiasurani 12-vuotiaana kukkakioskissa kirkon kupeessa. Se oli aiemmin ollut Jämsän Heimon kioski. Hänellä oli kasvihuonepuutarha, josta tuli kukkia meidänkin liikkeisiin. Myöhemmin hoidin Veikko-isän kanssa hautauspuolta ja Liisa-äiti vastasi kukkakaupasta.

Kotiseuturakkaus, ystävät ja sukulaiset tuovat Kivelän takaisin Haapajärvelle.

– Täällä on mukavaa ja turvallista asua. Ja onhan täällä osa-aikaeläkeläisenä edullisempaa elää kuin isossa kaupungissa. Vielä kun saisimme pidettyä kaikki tarpeelliset palvelut täällä, eikä niitä vietäisi isompiin keskuksiin. Kaikkien täytyisi pyrkiä tekemään yhteistyötä ja kehittämään palveluja ja unohtaa kateus. Haapajärvi on hyvä paikka olla ja elää, tuumaa Kivelä.

#