keskiviikko 28.9.2022 | 13:25
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Tsäkättäret hopeasijalle Hyrynsalmella

Tanja Kopsa
Ti 19.7.2022 klo 14:05

Tsäkättaret eli 13 naisen porukka Haapajärveltä oli mukana suopotkupallon MM-kisoissa Hyrynsalmen Vuorisuolla viime viikolla. Joukkue osallistui kisoihin viidettä kertaa. Tänä vuonna oli tavoitteena kulta, mutta joukkue on tyytyväinen saatuaan hopeaa kovatasoisessa kisassa. Kultaa pelasi Nelinkontin-niminen joukkue.

– Yhdessäkään pelissä ei päästy helpolla ja hienosti kyllä joukkueena taistelimme koko kisan ajan. Vuoden päästä aiomme kirkastaa mitalin, sanoo joukkueen edustaja Emilia Pulkkinen.

Pulkkisen mukaan suopotkupallo on oma lajinsa. Sen säännöt perustuvat jalkapallon sääntöihin, mutta eroavaisuuksiakin löytyy. Suurimpana erona on, että sivurajat, kulmapotkut ja rangaistuspotkut annetaan käsistä, eikä paitsioita ole. Kenttä on jalkapallokenttää pienempi. Peliaika on 2 x 12 minuuttia.

Kisoissa on eri sarjoja; naisten ja miesten sarjat, sekä seka- ja konkarisarjat. Joukkueita oli tänä vuonna ilmoittautunut noin 120. Naisten sarjassa joukkueita oli 17.

Pulkkinen kertoo, että suofutiksen lisäksi Tsäkättäret käyvät talvisin hankifutiksen MM-kisoissa, jotka järjestetään Hyrynsalmen Ukkohallassa vuosittain helmikuussa. Sieltäkin he ovat voittaneet pari hopeaa.

– Kovaa kuntoa ja taisteluhenkeä täytyy löytyä, jotta näissä kisoissa pärjää, toteaa joukkueen kapteeni Katja Tulppo.

#