keskiviikko 6.7.2022 | 22:01
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

F-G-ikäisten alueleiri pidettiin Haapajärvellä – Parasta leirillä on pelaaminen, kaverit ja vapaa-aika

Tanja Kopsa
Ti 14.6.2022 klo 06:00 | päivitetty ti 09:50

Haapajärvellä oli viikonvaihteessa Pesäpalloliiton pohjoisen alueen F-G-ikäisten leiri ensimmäistä kertaa. Leirin johtajan, Jaana Ojaniemen mukaan joukkueita oli 25 ja pelaajia yhteensä 350. Lisäksi leiriläisten mukana tuli perhettä; vanhempia, isovanhempia ja sisaruksia. Ojaniemi arvioi, että Haapajärvellä kävi alueleirin ansiosta noin tuhat ihmistä viikonlopun aikana.

– Parasta leirillä on pelaaminen, kaverit, vapaa-aika ja yhdessä nukkuminen. Yöt on kivoja (kun hiiviskellään), paljastavat Pesä-Kiilojen F-juniorit hymyssä suin.

Poikia luotsaava pelinjohtaja Risto Murto toteaa leirien olevan lapsille kesän kohokohta. Hän tietää sen kokemuksesta kun itsekin lapsena kävi pesäpalloleireillä.

– Muistan elävästi, leirit oli huikeita kokemuksia, muistelee Murto ja toivottaa kaikki katsomaan sarjan pelejä muulloinkin, sillä pojat tykkäävät kun väkeä tulee katsomaan.

Leiriläiset majoittuivat yläasteelle ja monitoimitalolle. Pelejä pelattiin Ronkaalassa, Koivuhaassa ja Jalmarin kentällä. Leirinjohtaja Ojaniemi on tyytyväinen leirin olosuhteisiin ja kiittelee kaupunkia suuresta avusta ja hyvästä yhteistyöstä.

– Suurin työ on tehty porukalla ennen leiriä. Nyt ollaan käytännön hommissa. On ilo nähdä lasten pelaamisen riemua ja iloa. Täällä ei laiteta järjestykseen joukkueita.

F-G-ikäisten leiri oli osa Pesäpallon satavuotisjuhlaa samoin kuin muutkin tänä vuonna eri paikkakunnilla järjestetyt leirit. Samalla Haapajärvellä juhlittiin Pesä-Kiilojen kolmikymppistä taivalta. Alueleirin yhteydessä pelattiin myös miesten ykköspesiksen ottelu, jonka yhteydessä oli tavattavissa 90-luvun superpesispelaajia.

Leirin päätyttyä Ojaniemi haluaa välittää saamansa kiitokset kaikille leirille eri tavoin osallistuneille ihmisille.

– Tosi hyvää palautetta on saatu. Ruoka oli hyvää ja oli siistiä, tästä kiitos Haapajärven kaupungille ammattitaidosta. Talkoolaisten auttavaisuudesta ja iloisuudesta on tullut viestiä. Myös leiriläisistä on tullut hyvää palautetta, esimerkiksi roskat on pistetty roskiin, iloitsee Ojaniemi.

#