tiistai 24.5.2022 | 11:52
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Taivaallisen Rauhan avajaiset Haapajärvellä äitienpäivänä

Pirkko Vuohtoniemi
To 5.5.2022 klo 06:00

Haapajärvellä avataan kiinalainen ravintola tulevana sunnuntaina. Ylivieskalainen yrittäjä Yuan Zhou laajentaa toimintaansa Ståhlberginkadulle Yrittäjätaloon. Tilassa on toiminut menneinä vuosina useita eri ruokapaikkoja, mutta viime aikoina se on ollut tyhjänä. Yuanilla on ollut vuodesta 2007 Ylivieskassa ravintola Taivaallinen Rauha. Toimintaa jatketaan samalla nimellä myös Haapajärvellä.

Paikan edellinen omistaja oli kysellyt Yuanilta, tietäisikö tämä ketään, joka voisi ostaa hänen tyhjillään olevan ravintolakiinteistönsä.

Yuan päätti tulla katsomaan, ja ihastui paikkaan heti. Hänestä se sijaitsee hyvällä paikalla ja hän uskoo, että vaikka paikkakunta on pieni, ravintola saadaan kannattavaksi.

Naisella on pitkä kokemus Ylivieskan ravintolan pyörittämisestä, joten hän tietää mihin ryhtyy ja miten toimia. Sen myötä hän on myös tarkasti selvillä siitä, millainen ruoka suomalaisille maistuu. Hän korostaa, ettei tarjoa täsmälleen sitä mitä Kiinassa syödään.

Hän kannustaa ihmisiä tulemaan kokeilemaan rohkeasti uusia makuja ja löytämään uusia suosikkeja. Vaikka Kiinassa syödään hyvin eksoottisiakin asioita, ravintolan tarjontaa on muokattu suomalaiseen makuun ja kulttuuriin sopivaksi.

Laadun ja luotettavuuden vuoksi Yuan aikoo käyttää ravintolassaan suomalaista lihaa, kalaa ja kanaa. Ruoan valmistaa Kiinasta kotoisin oleva kokki. Tulisuutta ei tarvitse myöskään pelätä, ruoka on sopivasti maustettua, seassa muutamia vaihtoehtoja tulisemman ruuan ystäville ja kokeilun haluisille.

Tarjolle tulee monipuolisesti syötävää; lämmintä ruokaa, salaattia sekä sushia.

– Tuore sushi on aivan erilaista kuin kaupasta ostettu, Yuan kertoo. Buffet tulee olemaan auki ainakin päivällä, mutta kysynnästä ja asiakkaista riippuu, onko iltaisin ruoka tilattavissa listalta vai jatkuuko buffet iltaan saakka.

Tilaan on tehty pientä remonttia. Yuan halusi aloittaa toiminnan oman näköisissä tiloissa. Hän kaipasi avarampaa tilaa, joten päädyttiin tekemään pientä purkuhommaa. Lisäksi pintoja on maalattu. Juttua tehdessä sisustaminen oli vielä hieman kesken, mutta koristeiden hankkiminen olikin Yuanin listalla seuraavaksi.

Yuanille on tärkeää tarjota kokonaisvaltainen elämys. Eli ei pelkästään hyvää ruokaa, vaan myös ravintolatunnelmaa ja viihtyisä paikka asiakkaille viettää aikaa mukavalla porukalla ja nauttia.

Ravintolaan on myös tulossa A-oikeudet, joten toivotaan tulevalle kesälle hyviä terassikelejä. Taivaallisen Rauhan on tarkoitus olla auki joka päivä. Kelloajat ovat vielä hieman auki, ne hioutunevat ajan myötä kun toiminta saadaan alkuun ja asiakkailta palautetta. Yuan kuitenkin arvelee, että kesäisin aukioloajat ovat hieman pitemmät kuin talviaikaan.

Yuan on tullut Suomeen alun perin tavattuaan suomalaisen miehen. Liitto on sittemmin päättynyt, mutta rakkaus Suomeen jäi.

– Ylivieskassa on mun koti, en kaipaa Kiinaan, hän sanoo. Toisinaan hän matkustaa vanhaan kotimaahansa tavatakseen äitiään ja siskoaan.

Ennen avajaisia yrittäjän työntekijöineen on tehtävä tiloihin vielä viimeinen silaus ja äitienpäiväksi Yuan suunnittelee erityisen hyvää ruokaa.

#