tiistai 24.5.2022 | 11:50
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Pyhäjärvellä kannustetaan nuorten kesätyöllistämistä

Seija Martiskainen
Ke 4.5.2022 klo 12:00

S-ryhmällä ja K-ryhmällä on oma kampanjansa nuorten kesätyöllistämisestä. Tutustu työelämään ja tienaa -kampanjassa sekä Oikotien Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa mukana ovat Attendo ja Esperi Care. Tutustu ja tienaa -kampanjassa mukana on myös pyhäjärvinen Tukena Kaislaranta.

Seurakunnat työllistävät nuoria muun muassa isosina leireillä ja 4H:lla on käytössä kesäyrittäjyysseteli. Seurakuntien työpaikoista kerromme lisää ensi viikolla.

Pyhäjärven kaupunki tukee nuorten työllistymistä 300 € arvoisella palkkatuella työnantajalle. Kuluvan vuoden kesätyösetelit ovat jo loppuneet ja kesätyösetelit kannattaa jatkossa muistaa hakea jo vuoden alusta.

Kaupungin kesätöihin meneville on oma hakulomake.

Kesätyösetelituen saa, kun kotikuntasi on Pyhäjärvi ja täytät 15 vuotta tänä vuonna, mutta olet alle 19 vuotta kesätyön päättyessä. Vastaavia tukimuotoja on käytössä myös muissa alueemme kunnissa, eli jos olet edelleen kesätyötä vailla, kysy lisätietoja omasta kunnastasi.

Uuva-hanke ja Perinnepäivä

Uutta ja vanhaa eli Uuva-hankkeen pääkohderyhmänä ovat 6-28 -vuotiaat lapset ja nuoret

Painottuu erityisesti kädentaitoihin ja perimätiedon siirtämiseen

Hankkeen toteutusaika on 1.5.2021-31.12.2022.

Hanke liittyy Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmaan ja sitä rahoittaa Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto, Keskipiste-Leader ja Pyhäjärven 4H-yhdistys.

Perinnepäivässä tuodaan esille, millaista elämä on ollut ”ennen vanhaan”.

Järjestetään työnäytöksiä, koneita ja esineistöä.

Kesätyösetelituella voi työllistyä Pyhäjärven kaupungin toimipisteisiin, Peruspalvelukuntayhtymä Selänteen toimipisteisiin, pyhäjärvisiin yrityksiin, yhdistyksiin tai seuroihin.

Kesätyöseteli on vain kerran käytettävissä. Kesätyö kestää kaksi viikkoa eli 30 h/vko tai 60 h kesäkauden aikana 1.5 -30.9.

Mikäli haet kesätyöseteliä yrityksiin tai yhdistyksiin, hae kesätyösetelipaikkaa ja sovi kesätyöstä työnantajan kanssa ensin. Täytä kesätyösetelihakemus Kunta-Akkuna-palvelussa työantajan kanssa ja allekirjoita hakemus sähköisellä allekirjoituksella. Hakemus toimii myös työsopimuksena. Aloita kesätyöt ja toimita työnantajalle verokorttisi.

Kesätyön päätyttyä työnantaja maksaa sinulle palkkaa ja palauttaa tarvittavat dokumentit Pyhäjärven kaupungille.

Jos haet kesätyötä kaupungin toimipisteistä, hae kesätyöpaikkaa niistä ja sovi kesätyöstä. Täytä sähköinen kesätyösetelihakemus Kunta-Akkuna -palvelussa ja tee työsopimus työnantajan kanssa ja aloita kesätyöt. Muista verokortti. Kesätyön päätyttyä toimita työajan seuranta, henkilötietolomake ja verokortti Pyhäjärven kaupungille.

Jos sinulla on kysyttävää kesätyösetelistä, ota yhteyttä työllisyyskoordinaattoriin.

4H tarjoaa nuorille kesätöitä sekä muuta kivaa puuhaa

– Nuorille on tarjolla meillä kesätöitä. Haemme vielä kesäkuun leireille sekä Perinnepäivään työntekijöitä. Kertoo ohjaaja Sari Fagerlund-Torssonen.

Työt kestävät 60 tuntia. Työllistyä voi Pyhäjärven kaupungin kesätyösetelillä, jos sitä ei ole vielä käyttänyt tälle kesälle.

Lisäksi Pyhäjärven 4H-yhdistys ry pääsi mukaan Suomenselän Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjaan.

– Tällä hetkellä kaikista eniten toivomme työhakemuksia Perinnepäivään. Siinä työt ovat ensin valmistelua eli kylttien, opasteiden ja rekvisiitan valmistamista sekä päivän pitopaikan järjesteleminen. Perinnepäivä pidetään 5.7. Lamminahon vanhalla koululla.

Päivä sisältää erilaisia työnäytöksiä, vanhojen esineiden esittelyä, eläimiä ym. Perinnepäivän järjestää Uuva-hanke ja Pyhäjärven 4H yhteistyökumppaneiden kanssa.

– Perinnepäivä on tarkoitettu koko perheen mukavaksi tapahtumaksi, kertoo Fagerlund-Torssonen.

Kesäkuussa 4H on mukana järjestämässä kahta lasten leiriä yhdessä Pyhäjärven nuorisotoimen sekä seurakunnan kanssa. Leirit pidetään seurakunnan leirikeskuksessa.

Uuva-hanke ja 4H pitävät lisäksi kudontaleirin Paavolassa kesäkuun 13.- 17. päivä. Leiri on tarkoitettu yli 10-vuotiaille. Leirillä kudotaan mattoja ja poppanoita sekä tehdään muita käsitöitä.

– Tähän leiriin on alkanut jo ilmoittautuminen, tarkempia tietoja löytyy 4H:n kotisivuilta, instasta ja facebookista. Kesäloman alkuun on myös suunnitteilla pari vuoden tauon jälkeen retki Särkänniemeen.

#