tiistai 24.5.2022 | 12:01
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Laulun iloa Kevätlaulajaisissa Kärsämäellä

Outi Levä
Ti 3.5.2022 klo 16:00

“Pipo, piponi, pipo, pipo, pipo, piponi. Pipo jäi puuhun” lallattaa Laulun iloa -ryhmä Kevätlaulajaisten aluksi ja äänen avaukseksi. Jokihelmen kansalaisopiston lauluryhmä on koko talven koonnut iloa ja energiaa yhdessä laulaen. On kevään viimeinen kokoontuminen. Pöytä on koristeltu serpentiinein, Tulpon Eeva on leipassut aamulla tuoreet munkit, Murtomäen Pirjo tehnyt simat. Liisa Uhlgren tuo rasiallisen pipareita. Laulajaiset voivat alkaa!

Piirin vetäjä, kansalaisopiston musiikin opettaja Hanna-Leena Mäyrä sanoo, että piiri piti aloittaa jo pari vuotta sitten.

– Viime syksynä pääsimme vihdoin aloittamaan. Laulamme monipuolisesti vanhoja iskelmiä, laulelmia ja hengellisiä lauluja yksiäänisesti. Tätä olisi intoa jatkaa, ainakin vetäjällä, sanoo Mäyrä ja kehuu laulajia tosi aktiivisiksi.

Ryhmän nimi on Helmi Saarikosken keksimä. Laulun iloa -ryhmä sai alkunsa, kun Haapavedellä pari vuotta asunut Elli Koponen palasi takaisin Kärsämäelle. Haapavedellä Koponen lauloi Haapaveden Viihdelaulajissa, perustelee Koponen.

– Halusin tänne samanlaisen porukan, rennon ja mukavan. Ryhmän kasaaminen vaati muutaman puhelinsoiton kun kansalaisopiston piiriin pitää löytyä kahdeksan osanottajaa.

Laulujen lomassa Saarikoski lausui Hillevi Myllylän runon Porraspuu. Vieraileva solisti Tapani Kangasharju lauloi yhdessä kuoron kanssa ja myös kappaleen Minä katson tätä maata. Kuoro enkelten, Metsän laulajaiset ja yhteislauluina Kultainen nuoruus, Satumaa, Isoisän olkihattu, Nuoruusmuistoja, Mummon kaappikello, Pieni polku, Riepumatto, Äidin syntymäpäivä, opettajan lempilaulu Jääkukkia, Rantakoivun alla, Anna sydän avara, Oi katsohan lintua oksalla puun ja lopuksi tietysti Suvivirsi.

Laululla Tahtoisin toivoa sinulle, jotakin oikein hyvää ryhmä haluaa toivottaa kaikille Laulun iloa!

– Meidän ryhmässä ei ole kynnystä laulamiseen. Laulaminen jatkuu ensi syksynä. Lisää laulajia mukaan toivoo Koponen.

Karaokekonsertti keräsi runsaan yleisön vapunaattona Haapajärvellä

Tanja Kopsa

Haapajärven teatterilla oli lauantaina vapunaattona väkeä salin täydeltä. Jokilatvan opiston Haapajärven karaokepiirit järjestivät kevätkonsertin. Salin täytti 18 piiriläisen laulut ikivihreistä klassikoista uudempiin kappaleisiin.

15 vuotta opiston karaokepiirejä vetänyt Lea Malila kertoo, että he ovat kokoontuneet syksystä asti perjantaisin pari tuntia kerrallaan laulamaan kahden ryhmän voimin. Ryhmissä on ollut yli 20 ihmistä mukana. Lea kiittelee, että porukka on aktiivisesti käynyt laulamassa.

Eräs karaokepiiriläisistä on Laura Leipälä, joka on kulkenut opiston karaokelauluryhmässä 11 vuotta. Hän esitti Sannin Trampoliini-biisin.

– Vaikka kuinka olisin väsynyt perjantaina töiden jälkeen, niin aina jaksan lähteä laulamaan. Meillä on niin hyvä porukka, että sitä aivan odottaa perjantain lauluhetkeä. Trampoliini kappaleen lauloin, koska sitä on ehdotettu minulle.

Arja Qvist esitti Erika Vikmanin Syntisten pöytä kappaleen siihen eläytyen, koska se on menevä ja iloinen. Muu ryhmä oli kannustanut häntä valitsemaan sen. Arja on laulanut opiston ryhmissä useamman vuoden Reisjärvellä ja Haapajärvellä. Hän kokee, että laulaminen tuo iloa, mutta myös lohduttaa surussa.

#