torstai 19.5.2022 | 12:25
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Koko Suomi Leipoo -ohjelmassa mukana pyhäjärvinen Anne Laitila.

Seija Martiskainen
Ma 24.1.2022 klo 06:00

Anne Laitila on paljasjalkainen pyhäjärvinen ja hän on koulutukseltaan tradenomi. Hän valmistui vuonna 2002 Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulusta.

Ennen nykyistä työtään Laitila on toiminut hetken aikaa vientiassistenttina Kärsämäellä silloisella InCap Furniturella, minkä jälkeen hän oli äitiyslomilla ja hoitovapailla sekä pitkään pankissa töissä. Vuonna 2017 Laitila siirtyi toimistotöihin Pyhäjärven Energia ja Vesi Oy:lle sekä PyhäNetille. Töitä hän teki puoliksi molempiin firmoihin.

- Vuodesta 2019 olen työskennellyt kokopäiväisesti PyhäNetille, Laitila sanoo.

- Leivonta on kuulunut elämääni aina, se on niin sanottua verenperintöä. Sukuni naiset ovat olleet innokkaita leipureita ja leipominen on kuulunut luonnollisena osana arkeen. Jo ennen kouluikää tein oman ensimmäisen pullataikinani, hän kertoo.

Idea ohjelmaan lähtemisestä tuli ystäviltä ja sukulaisilta.

- Ystävät ja sukulaiset ovat ehdottaneet hakemaan mukaan ohjelmaan jo useamman vuoden. Tähän saakka olen aina kieltänyt jyrkästi ajatuksen; minulle tuollainen aikapaineen alla tekeminen ei ole tuntunut luontevalta asialta. Kilpailun tehtävissä on niin tiukat aikarajat, että jo ajatus on hirvittänyt; eihän esimerkiksi täytekakkua tehdä koskaan kotioloissa alusta loppuun saakka kahdessa tunnissa, Laitila toteaa.

Vuosi sitten alkutalvella Laitilan ystävä kertoi haun olevan taas auki ja kehotti häntä jälleen hakemaan mukaan. Taaskin alkuun Laitila kielsi tämän, mutta lähti kuitenkin katsomaan maikkarin sivuilla ollutta hakulomaketta. Hakuun sai halutessaan liittää mukaan myös videon ja ajatus tuosta videosta syttyi heti hänen päässään.

- Kerroin tästä ideasta ystävälleni ja hän innostui välittömästi. Rupesimme kuvaamaan videota ja tätä kautta vähän kuin vahingossa haku lähti liikkeelle. Monien karsintavaiheiden jälkeen toukokuun alussa sain tietää, että minut on valittu ohjelmaan mukaan. Laitila kertoo.

Kokemuksena koko KSL-matka hakuvaiheista lähtien on ollut Laitilalle ikimuistoinen!

- Yllättävän raskas ja vaativakin, mutta ehdottomasti suurin tunne on kiitollisuus siitä, että sain tämän kokea. Olen äärimmäisen itsekriittinen ja vaativa itseäni kohtaan, mutta osaan olla jo vähän ylpeäkin itsestäni, että uskalsin lähteä mukaan ja pystyin toimimaan noissa olosuhteissa, aikarajoissa ja paineen alla, Laitila hehkuttaa.

Ohjelman myötä Laitila sai liudan uusia ystäviä.

- Meillä oli äärimmäisen upea porukka kasassa ja jo alkumetreistä lähtien ja tulimme hyvin toimeen. Ohjelman julkistuksen jälkeen on ollut aivan hurjan hämmentävää, miten paljon tsemppiä ja viestejä olen saanut paitsi ystäviltä ja tutuilta, myös puolitutuilta ja tuntemattomilta. Olen nöyrän kiitollinen kaikista ihanista viesteistä, ne todella lämmittää mieltä! toteaa Laitila onnellisena.

#