keskiviikko 17.8.2022 | 16:04
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Koronatartuntoja yhä paljon Pohjois-Pohjanmaalla – Aluehallintovirasto jatkoi tilarajoituksia tammikuun loppuun saakka

Heikki Uusitalo, Pirjo Kunelius
Ti 4.1.2022 klo 17:36 | päivitetty ti 18:09

Pohjois-Pohjanmaan koronatilanne on säilynyt tammikuun ensimmäiselle viikolle tultaessa edellisviikkojen kaltaisena. Alueellinen koronakoordinaatioryhmä kertoo asiasta tiedotteessaan.

Koronatartuntoja todetaan Pohjois-Pohjanmaalla edelleen paljon.

Tilanne aiheuttaa merkittävää kuormitusta terveydenhuollolle. Sairaalahoitoa vaatineiden potilaiden määrissä ei ole tapahtunut joulun ja vuodenvaihteen aikana suuria muutoksia.

Omikron-variantin vaikutusta epidemiatilanteen kehittymiseen seurataan Pohjois-Pohjanmaalla aktiivisesti. Tähän mennessä alueella on todettu yhteensä viisi uuden variantin aiheuttamaa tartuntaa.

– Edelleen ainoa kestävä keino vakavien tautimuotojen estämiseksi on ottaa rokote, koordinaatioryhmän puheenjohtaja, vs. johtajaylilääkäri Terhi Nevala kommentoi tiedotteessa.

Rokotekattavuus nousee Pohjois-Pohjanmaalla hitaasti. Vähintään kaksi rokoteannosta on saanut nyt 81,9 prosenttia alueen yli 12-vuotiaasta väestöstä. Sairaalahoitoa vaatineista suurin osa on ollut edelleen rokottamattomia.

Maakunnassa on voimassa useita rajoituksia ja suosituksia.

Voimassa ovat suositukset maskien käytöstä, etätyöstä sekä korona-ajan yleisistä hygieniakäytännöistä.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto jatkaa tilojen käytön rajoituksia tammikuun loppuun saakka. Aluehallintovirasto tiedotti asiasta tiistaina.

Asiakas- ja yleisötilojen käyttö pitää Pohjois-Pohjanmaan maakunnan kuntien alueilla järjestää siten, että tiloissa voidaan ehkäistä asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien lähikontaktien aiheuttamaa tartunnan riskiä.

Tilojen käytöstä vastaava voi toteuttaa velvoitteensa asiakasmäärää rajoittamalla, asiakaspaikka- tai tilajärjestelyin tai muulla toimintansa erityispiirteet huomioon ottavalla tavalla.

Päätös koskee tartuntatautilain mukaisia yleisölle avoimia tai rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitettuja tiloja.

Koronapassia ei voi käyttää Pohjois-Pohjanmaalla rajoitusten vaihtoehtona 20. tammikuuta saakka.

Yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset ovat kokonaan kiellettyjä maakunnassa 15. tammikuuta saakka.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto määräsi aikaisemmin asiakastiloja suljettavaksi 15. tammikuuta saakka, mutta Pohjois-Suomen hallinto-oikeus kielsi välipäätöksellään sen täytäntöönpanon koskien kuntosaleja ja muita yksilöurheiluun käytettäviä sisäliikuntatiloja, kun asiasta tehtiin valitus.

Hallinto-oikeus ei ollut vielä tiistaina 4. tammikuuta ratkaissut valitusasiaa.

Tietoja aluehallintoviraston tilarajoituksista täydennetty 4.1.2022 kello 18.10.

#