sunnuntai 5.12.2021 | 19:27
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Reisjärven Suviseurojen kiitosjuhla ja päätösseurat pidettiin Haapajärven Rauhanyhdistyksellä

Satu Kangas-Viljamäki
Ke 24.11.2021 klo 15:32

Reisjärven Suviseurojen kiitosjuhla ja päätösseurat pidettiin Haapajärven Rauhanyhdistyksellä sunnuntaina.

Juhla alkoi Haapajärven kirkosta, jossa saarnan piti Reisjärven kristillisen opiston rehtori Valtteri Laitila. Juhlalounas nautittiin Haapajärven Rauhanyhdistyksellä, missä puhuivat Haapajärven ry:n johtokunnan puheenjohtaja Antti Katainen, SRK:n johtokunnan puheenjohtaja Matti Taskila, päätoimikunnan puheenjohtaja Taisto Peltoniemi, SRK:n kustannuspäällikkö Ari-Pekka Palola ja Eija-Riitta Niinikoski. Seurapuheen piti Esko Lapinoja.

– Nyt on helpottunut ja kiitollinen mieli, kun seurat kuitenkin toteutuivat verkkoseuroina, Taisto Peltoniemi kertoo.

– Vaikka harmittaahan se, että perinteiset seurat eivät toteutuneet – etenkin kyläläisten puolesta.

Reisjärven Suviseurat näkyivät Youtuben ja verkon kautta 70 eri maassa ja ne tavoittivat yli kaksi miljoonaa kuulijaa.

– Se on valtavan iso asia. Kehitys on mennyt koko ajan eteenpäin verkon puolella ja vaikka olemme ennenkin tehneet Suviseuroilta lähetyksiä verkkoon ja radioon, tavoitimme nyt Youtuben avulla yli kaksi miljoonaa katsojaa ja striimasimme kaikki seurapuheet verkkoon. Lähetyksillä oli ja on meille iso merkitys. Niiden äärellä oli helppo hiljentyä kuuntelemaan ja katsomaan seuroja ihan eri tavalla. Seurat herättivät ihmisissä todella paljon mielenkiintoa.

Peltoniemi uskoo, että tapa jää elämään tuleviinkin Suviseuroihin. Ensi vuonna Suviseurat on määrä pitää Lopella, mutta valtaosa kalustosta on edelleen Järvikylän varastossa.

– Odotamme, mikä koronatilanne on ensi keväänä. Lentokentästä huolimatta Lopellakin tarvitaan jonkin verran maastotöitä ja jos tilanne hellittää, meillä on ryhdyttävä kiivaasti työhön.

#