sunnuntai 5.12.2021 | 19:48
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Maakunnallinen Yrittäjäpalkinto reisjärviselle Steel-Prisma-Metallit Oy:lle

Satu Kangas-Viljamäki
Ti 23.11.2021 klo 15:23

Keski-Pohjanmaan Yrittäjät palkitsi tänä vuonna kaksi yritystä maakunnallisella yrittäjäpalkinnolla. Palkinnot vastaanottivat reisjärvinen Steel-Prisma-Metallit Oy ja kalajokinen Hiekkadyyni Oy. Vuoden 2021 yksinyrittäjäpalkinto luovutettiin niin ikään kalajokiselle PP Livekuvaukset.fi -yritykselle.

– Tuntuu hyvältä. Tämä on palkinto sitkeästä ja uutterasta työstä, jota meillä on tehty vuosikymmeniä. Palkinto osuu hyvää saumaan, kun yrityksen sukupolvenvaihdos on tehty vuosi sitten. Tunnustus kuuluu siten niin isälle ja äidille kuin meille kaikille muillekin, Steel-Prisma-Metallit Oy:n toimitusjohtaja Joonas Kivioja kertoo ja jatkaa:

– Myös se, että palkinto tulee maaseudulle ja Reisjärvelle, tuntuu mukavalta.

Palkintoraati perusteli Steel-Prisma-Metallit Oy:n palkintoa sillä, että "yritys on innovatiivisella toimella ja pitkäjänteisellä työllä kasvanut yhdeksi toimialansa suurimmista Suomessa. Menestyksen takana on myös yrittäjien rohkeus sekä sitoutunut henkilökunta. Yrityksen tulevaisuuden näkymät ovat hyvät".

Steel-Prisma-Metallit Oy on kotimainen perheyritys.

Yritys on perustettu vuonna 1990. Jari Kivioja toimi tuolloin yrityksen palkattuna toimitusjohtajana, mutta vuonna 2000 Jari ja Hillevi Kivioja ostivat yrityksen koko osakekannan.

– Isä ja äiti eivät ole enää mukana yrityksen päivittäisessä toiminnassa. Isä pyörähtää tehtaalla lähes päivittäin ja tarvittaessa hän käy paikkaamassa urakkalaskentaa, Joonas Kivioja kertoo.

Vuonna 2020 yrityksessä tehtiin siis sukupolvenvaihdos, jolloin yritystoiminta ja omistajuus siirtyivät yrityskaupalla yrittäjäpariskunnan kuudelle pojalle; Joonakselle, Laurille, Aleksille, Artulle, Johannekselle ja Miikalle sekä vävylle Tuomo Niemikorvelle.

Harvassa yrityksessä on näin monta omistajaa - etenkään samasta perheestä, joten Kiviojalta on pakko kysyä, miten tällainen omistajakuvio onnistuu käytännössä? Kivioja vakuuttaa homman hoituvan hyvin.

– Meillä jokaisella on oma, selkeä vastuualue, johon toiset eivät puutu. Isot asiat päätetään yhdessä ja kaikki soutavat venettä samaan suuntaan. Kai me olemme sen luontoisia, että yhteistyö sujuu.

Nuoret yrittäjät ovat saaneet kokea korona-ajan haasteet, mutta ovat keskittyneet ydinosaamiseen. Turvatakseen myös tulevaisuuden kilpailukyvyn, yrityksellä on suunnitteilla uusia investointeja Reisjärven tehtaalle.

– Seuraavan kahden vuoden sisään olemme suunnitelleet pientä hallin laajennusta sekä kone- ja laiteinvestointeja.

Sitä, miten yritys aikoo juhlia tunnustustaan, Kivioja ei vielä tiedä.

– Nyt on kovin sesonki meneillään niin ihan suoraan sanottuna emme ole ehtineet miettiä asiaa. Kyllä me kuitenkin jotain keksimme, hän vakuuttaa.

Steel-Prisma-Metallit Oy työllistää tällä hetkellä noin 30 henkilöä ja yrityksellä on omat 2000 neliön tuotantotilat. Yrityksen liikevaihto oli vuoden 2019 lopussa 5,6M€ ja syyskuussa 2021 päättyneellä tilikaudella, liikevaihto oli 6,8M€.

– Haluan kiittää upeaa henkilökuntaamme, heidän perheitään, vanhempiani, kaikkia sidosryhmiä ja ihan erityisesti asiakkaitamme. Ilman teitä emme pystyisi tähän, Joonas Kivioja kiittää.

#