sunnuntai 5.12.2021 | 18:36
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Raahesta Pyhäjärvelle marraskuussa muuttava Terhi Mustakangas astuu hyvinvointijohtajan pestiin avoimin mielin – Ihmiset ja tunnelma saivat toivomaan virkaa Pyhäjärveltä

Seija Martiskainen
To 18.11.2021 klo 08:00

Raahesta Pyhäjärvelle marraskuussa muuttava Terhi Mustakangas astuu hyvinvointijohtajan pestiin avoimin mielin.

Hänen miehensä jää ainakin toistaiseksi työskentelemään Raaheen insinööritoimiston suunnittelupäällikkönä ja hänen tyttärensä opiskelee Oulussa lääkealaa.

Lemmikit ovat myös aina kuuluneet Mustakankaan elämään ja heillä onkin ollut monenmoista koirasta käärmeeseen, mutta tällä hetkellä lemmikkejä ei ole.

Vihannista lähtöisin ja parikymmentä vuotta Limingassa asunut Mustakangas on ollut mukana kunnan asioissa yhteensä noin 15 vuoden ajan toimimalla muun muassa Limingan kunnanvaltuutettuna kaksi kautta, varavaltuutettuna kaksi kautta, tarkastuslautakunnan jäsen neljä kautta, jossa vastuualueena hänellä on ollut sivistystoimen tarkastaminen.

Mustakangas on opiskellut työnsä ohella kauppatieteiden lisensiaatin pätevyyden. Tutkielma kohdistui osaamisen johtamiseen ja Oulun ammattikorkeakouluun, joka on hänen pitkäaikainen työpaikkansa. Mustakangas on opiskellut myös muun muassa markkinointi merkonomiksi, kirjastovirkailijaksi, tradenomiksi, kauppatieteiden maisteriksi ja häneltä löytyy myös opettajan sekä rehtorin pätevyys.

Hyvinvointijohtajan virkaa ennen Mustakangas työskenteli Kalajoella kulttuuri- ja vapaa-aikajohtajan viransijaisena, minkä lisäksi hän on toiminut kansalaisopiston rehtorina.

Koulutus ja itsensä kehittäminen on Mustakankaalla lähellä sydäntä ja halu opiskella kieliä kansalaisopistossa on hänellä haaveissa.

Pyhäjärvi ei tuoreelle hyvinvointijohtajalle ole vielä kovinkaan tuttu. Muutamia kertoja Emolahdessa vieraillut Mustakangas oli juuri hakenut virkaa Pyhäjärveltä ja pääsi vierailullaan tutustelemaan paikallisiin ihmisiin sekä tunnelmiin, hän totesi miehelleen: ”– Täällä on kyllä mukavan oloisia ihmisiä, toivottavasti pääsen tänne töihin”.

Vaskikello on myös hänelle tullut tutuksi 30 vuoden ajalta vakiopysähdyspaikkana siskon luona Etelä-Suomessa vieraillessaan.

Pyhäjärven hyvinvointijohtajan virka on ollut Mustakankaalle unelmatyöpaikka ja pitkäaikainen haave, koska hänellä on halu päästä aidosti vaikuttamaan ja kehittämään kunnan asioita.

– Lupaan tehdä parhaani Pyhäjärven hyvinvoinnin kehittämiseksi ja haluan olla helposti lähestyttävä sekä mielelläni kuuntelen kuntalaisten toiveita ja pitää keskusteluyhteyden heidän kanssaan. Painottaa Mustakangas.

Harrastuksiin hänellä kuuluu lukeminen, musiikin kuuntelu, perusliikuntaa, kuten kävely, uinti, miehen kanssa luontopoluilla liikkuminen sekä hiihto.

Mustakangas on myös innokas kirjoittelemaan blogeja Rantapallon sivuilla maakuntamatkailusta Pohjois-Pohjanmaalla ja hän on päässyt top20-listasijalle Blogit.fi:ssä luetuimmista Suomen matkablogeissa.

Hänellä on myös kiinnostusta Pyhäjärven kaupungin sosiaalisen median elvyttämiseen ja ideoita myös paikkakunnan matkailun ja varsinkin luontomatkailun markkinointiin.

#