sunnuntai 5.12.2021 | 19:51
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kolumni

Jukka Puranen kolumnissaan: Pieniä juhlia

To 18.11.2021 klo 13:30

Puuha ry. oli päättänyt järjestää jäsenilleen pikkujouluillan. Sovittiin, että Anneli ja Maikki järjestävät iltaan syötävää ja hyvin järjestivätkin. Kinkku oli mureva ja kypsä. Kotikalja oli myös hyvää. Vain apteekkarin rouvan mielestä kalja oli liian makeaa. Immon mukaan sitä ei kannattanut ihmetellä, koska rouva oli niin hapan ihminen.

Matti ja Alpo virittivät karaokelaitteet ja ruokailun jälkeen ryhdyttiin laulamaan ja tanssimaan. Alpo aloitti laulamalla ”Hopeinen kuu”, jota oli harjoitellut ja esittänyt monta vuotta. Laulu sujui ajoittain nuotilleen ja kuulija taputtivat.

Kaikki veivät ruokailuvälineensä keittiöön jossa Anneli ja Maikki olivat jo asettuneet tiskaamaan. Naiset jäivät keittiöön keskustelemaan ja totesivat Matin yrittäneen vikitellä heistä jokaista paitsi apteekkarin rouvaa. Matti todettiin riettaaksi siaksi ja tuomittiin menettämään seuraavassa kokouksessa yhdistyksen hallituspaikkansa.

Osa rouvista siirtyi keskustelemaan asiasta tarkemmin nurkkapöytään ja toivoivat Annelin ja Maikin saatua tiskattua keittävän juhlijoille kahvit. Apteekkarin rouva olisi halunnut lattea, mutta sitä ei nyt pystynyt valmistamaan. Rouva menikin purkamaan pettymystään laulamalla ”Aikuisen naisen”. Huomiota herätti rouvan hallittu vibraatto. Tässä kohdassa iltaa Immo oli saavuttanut vireystilan, jossa enempiä miettimättä sai sanottua jokaiselle jotain hyvin ikävää. Tilanteen muututtua fyysiseksi Immolle tilattiin taksi ja suuren metelin saattelemana Immo lähetettiin kotiin.

Annelilta ja Maikilta tilattiin jotain suolaista urakan päätteeksi. Anneli ja Maikki olisivat myös halunneet käydä laulamassa duettona Katri Helenan ”Lintu ja lapsi”, mutta luvattiin, että he saavat laulaa sen myöhemmin. Anneli ja Maikki voitelivat suuren tarjottimellisen lohileipiä. Leipien todettiin tulleen tarpeeseen. Joku huomasi lattialle loiskuneen äskeisen tilanteen aikana jotain juomaa ja Meeri lähti noutamaan siivouskomerosta moppia. Matti lähti Meerin kaveriksi. Mopin noutamisessa meni niin kauan, että karaokelaulajat ehtivät ryhtyä laulamaan ja lattialle kaatunut juoma levisi tanssijoiden kengissä pitkin salia. Matti ja Meeri totesivat tilanteen mahdottomaksi ja veivät mopin takaisin siivouskomeroon. Juhlijoiden saatua juhlittua tarpeeksi väki lähti kotimatkalle, myös Matti ja Meeri siivouskomerosta.

Anneli ja Maikki jäivät siivoamaan salin ja sammuttamaan valot. Yhdistys päätti järjestää pikkujoulun seuraavanakin vuonna, koska kaikilla oli ollut niin mukavaa.

Kirjoittaja on kulttuuriin hurahtanut reisjärvinen metallimies

#