maanantai 18.10.2021 | 19:48
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Myllylät muuttivat Espoosta Kärsämäelle – Mukana muutti myös verkkokauppa Hobby Paint N' Stuff

Outi Levä
Ti 12.10.2021 klo 14:57

– Olen hyvin vahvasti kärsämäkinen, syntynyt ja asunut täällä oli 20-vuotiaaksi, sanoo Ville Myllylä, – Mäkiosilla olin kesätöissä kesällä 2005.

Myllylä kävi koulua Raahessa ja lähti sen jälkeen töihin Tampereelle. Sieltä hän kävi Kärsämäellä lähes joka viikonloppu.

– Sehän on vain neljä tuntia ja nuorena sitä ajaa mielellään.

Kun lehmät Myllylän kotitilalta lähtivät 2000-luvun alussa, vanhasta karjakeittiöstä tuli treenikämppä kavereille ja myös isälle. Myllylän instrumentti on rummut.

Pääkaupunkiseudulle muutettuaan Myllylä työskenteli Jätkäsaaressa Verkkokauppa.comissa hifimyynnissä, asiakaspalvelussa ja viimeiset kuusi vuotta tietokonehuollossa. Netistä Myllylä löysi vaimonsa Sharonin ja tapasi hänet Porvoossa, jossa tämä opiskeli kaupan alaa vieraskielisille tarkoitetussa opinto-ohjelmassa. Sharon muutti Suomeen vähän yli neljä vuotta sitten Ugandasta.

Perhe asui Espoon Kauklahdessa kolmen huoneen ja keittiön kerrostalo-osakkeessa rautatieaseman vieressä. Pari vuotta sitten Kärsämäellä käydessään Sharon näki Konttilantiellä olevan omakotitalon ja sanoi, että voisi asua tuon näköisessä talossa.

– Etsimme etelästä vuoden verran taloa, joka ei olisi turhan kaukana eikä liian kallis. Moni työkaveri oli palannut kotiseudulleen ja pohjoiseen. Kesällä kävin Mäkiosilla ja pikkuserkkuni Joni Kangaskokko kertoi lähtevänsä sieltä. Luonuan Kyösti sanoi, että Ville tulee jatkamaan. Parin viikon päästä soitin ja kysyin, olisiko se mahdollista.

Palaset loksahtelivat paikoilleen. Sharonin bongaama talo oli sopivasti myynnissä. Perhe osti sen, pisti Espoon kotinsa myyntiin, pakkasi tavaransa muuttoautoon ja muutti Kärsämäelle, jossa poikien Ezekielin, 5 v. ja Desmondin, 2 v. mielestä parasta on mummola ja mummo, Tuula Rytkönen. Sharonin mielestä parasta on lapsille rauhallinen ympäristö ja Ville jatkaa, että Espoossa lapsia ei voi päästää yksin ulos, kun ympäristössä voi törmätä ties minkälaisiin ihmisiin ja vaarallisiin esineisiin.

Perheen perässä tuli rekkakuorma pariskunnan yrityksen tavaroita. Ville on kahdeksan vuotta myynyt harrastuksenaan pienoismallien rakennussarjoja: lentokoneita, autoja ja panssarivaunuja ja tarvikkeita, kynäruiskuja, kompressoreita, suurennuslasilaitteita.

– Aloitin maaleista, joita itse tarvitsin, eikä niitä täältä löytynyt. Tilasin Venäjältä kaksituhatta purkkia, joista itse tarvitsin kuusi. Loput jäivät myyntiin. Siitä se lähti.

Sharon opiskelee suomen kieltä ja kulttuuria Haapaveden Opistossa. Hän teettää vaatteita Ugandassa kotikylässään ja myy niitä verkkokaupassa Kärsämäeltä käsin.

– Kotikylän naiset ompelevat vaatteita ja saavat siitä toimeentulonsa. Vaatteet valmistetaan vastuullisista materiaaleista. Vaatteiden sertifiointi on parhaillaan työn alla, sanoo Sharon.

Liiketoimintaansa pariskunta vuokrasi entisen Siwan tilan. Kolleissa on tavaroita ja valaistuskin vaiheessa. Hyllyillä on laaja valikoima tuotteita pienoismalliharrastajille. Toisen puolen tilasta täyttävät värikkäät naisten ja lasten mekot, kassit ja asusteet. Nettikauppa käy ja asiakkaat osaavat ohikulkiessaan poiketa. Ville suunnittelee pitävänsä liikettä auki lauantaisin ja Sharon arkisin muutaman tunnin päivässä.

#