tiistai 24.5.2022 | 13:05
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Teema

Haapajärvi-teemassa: Hilla Estolan haaveesta tuli totta kun LoVelykids avasi ovensa

Satu Kangas-Viljamäki
To 30.9.2021 klo 10:00

Hilla Estolan pitkäaikainen haave toteutui 10.9., kun vietettiin LoVelykids -lastenvaateliikkeen avajaisia INFO kirjakaupan yhteydessä.

– Oma, kotimaisia tuotteita myyvä lastenvaateliike alkoi kutkutella mieltäni neljä vuotta sitten, kun esikoiseni Jessiina syntyi. Kuopukseni Evelian syntymän myötä ajatus vain vahvistui, Estola kertoo.

Kun Estola palasi lähes tarkalleen vuosi sitten vanhempainvapaalta töihin kirjakauppaan, vaateliikettä ryhdyttiin suunnittelemaan toden teolla.

– Heti syksyllä 2020 aloitimme yhteistyön ensimmäisen kotimaisen lastenvaatemerkin kanssa mutta pian huomattiin, että lisätilaa tarvitaan ja onneksi tila järjestyi näin. Seinänaapurinamme toiminut kampaamo muutti tien toiselle puolelle ja sen jälkeen aloitimme remontoimaan myymälätilaa.

Nyt vaateliikkeellä on omat näyteikkunansa, mutta sen sisäänkäynti on kirjakaupan sisältä.

– Tällä tavoin voimme hoitaa kumpaakin liikettä samalla henkilökunnalla. Halusin liiketilasta modernin ja yksinkertaisen. Suunnittelin sen itse, minkä jälkeen perheemme miesväki toteutti suunnitelmani, Estola kertoo silmin nähden tyytyväisenä.

LoVelykidsin valikoima koostuu kotimaisista, vastuullisesti tuotetuista ja tunnetuista tuotemerkeistä, joita ei myydä muualla lähialueellamme.

– Valitsin kauppaan sellaisia tuotteita, joita asiakkaamme ovat toivoneet ja jotka olemme itse todenneet laadukkaiksi. Lasten koot alkavat 50 cm ja jatkuvat aina 128/135. Asiakkaat ovat jo ehtineet toivoa isompia kokoja ja niitä sekä uusia malleja on tulossa meille joulun alla. Toiveita saa esittää meille muutenkin, otamme niitä avoimin mielin vastaan.

Vaikka liikkeen nimi viittaa lapsiin, sen valikoimaan kuuluvat myös naisten vaatteet.

– Sekin valikoima kasvaa vielä tämän vuoden puolella yllättävän suuren kysynnän vuoksi. Miesten vaatteita valikoimassamme ei ole vakituisesti, mutta esimerkiksi viime isänpäivänä meillä oli isä-lapsi -vaatesettejä, jotka menivät kuin kuumille kiville, Estola kertoo ja jatkaa; – Vaateala yllätti siinä mielessä, että tilaukset on lyötävä lukkoon todella aikaisin ja esimerkiksi ensi kesälle ne on jo tehty. Sen verran täytyy paljastaa, että ensi kesäksi meille on tulossa laaja mallisto uusia asusteita ja hattuja.

Varhainen tilaaminen pakottaa vaatekauppiaan seuraamaan alan trendejä tiiviisti.

– Muuten en osaisi valita kymmenistä eri malleista juuri sitä, mikä menee kaupaksi. Minulla on kaksi tytärtä, minkä vuoksi en aina oikein osaa ajatella, millaisia vaatteita pojat käyttäisivät ja siihen pohdintaan saan onneksi apua luottoystävältä. On myös tärkeää muistaa, ettei kaikilla ihmisillä ole samanlainen vaatemaku kuin minulla ja mallistoja tilatessa täytyy osata ajatella myös muiden mieltymysten ja makujen mukaan.

Vaikka Lovelykids on vielä uusi myymälä, Estola kertoo asiakkaiden löytäneen heidät hyvin.

– Meillä on käynyt asiakkaita yllättävänkin kaukaa. Verkkokauppa on parasta aikaa työn alla ja sen pitäisi olla toiminnassa viimeistään ensi vuoden alussa.

– Sekin on tuntunut huipulta, miten eri vaatemerkit ovat ottaneet meihin itse yhteyttä ja kysyneet, mahtuisivatko heidän tuotteensa vielä meille myyntiin, Estola kertoo.

LoVelykids on siis Jokiseudun Kirjapisteen aputoiminimi, ja vaikka yrityksellä on toimipiste myös Ylivieskassa, vaateliikkeen ei ole suunniteltu laajenevan sinne.

– Palvelemme kuitenkin myös Ylivieskan, Nivalan ja Pyhäjärven asiakkaita ja kuljetamme tilattuja tuotteita siinä missä kirjakaupan tuotteitakin. Jatkossa verkkokaupan kautta pystymme palvelemaan vielä laajemmin asiakaskuntaa. Kirjapuolelle on tulossa jälleen paljon syysuutuuksia, dekkareita ja elämäkertoja, minkä lisäksi suunnitelmissa on monenlaisia myyntitapahtumia. Seuratkaahan ilmoittelua, Estola vinkkaa.

#