tiistai 24.5.2022 | 11:49
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Teema

Haapajärvi-teemassa: Janne ja Salla Kinnarisen autopaja aloitti toimintansa kesällä

Satu Kangas-Viljamäki
Ke 29.9.2021 klo 18:00

Janne ja Salla Kinnarinen ostivat Autosopin korjaamotoiminnan ja perustivat oman, Haapajärven Autopaja Oy:n heinäkuun alussa.

– Autosopin pojat tarjosivat tätä Jannelle, minä vähän vastustelin, mutta tässä sitä nyt ollaan, Salla Kinnarinen kertoo ja kiittelee Haapajärven Yrityspalveluiden Laura Nevalaista heidän saamastaan avusta ja tuesta yrityksen perustamisvaiheessa.

Tilat ovat sekä Sallalle että Jannelle tutut. Janne työskenteli samoissa tiloissa työntekijänä seitsemän vuotta, jolloin paikat tulivat tutuiksi myös Sallalle.

– Tässä on tullut käytyä lasten kanssa kerran jos toisenkin, Salla hymyilee.

Sallan ja Jannen lisäksi Autopaja työllistää yhden perheen ulkopuolisen työntekijän, Markku Leppäsen.

– Työnjako menee karkeasti tuossa kynnyksessä, Salla sanoo ja osoittaa toimiston ja korjaamon välistä ovea. Janne vastaa korjaamopuolesta, minä paperi-, tietokone- ja puhelinasioista.

Ja kuten kaikki korjaamon tuntevat ja sen päivittäin näkevät tietävät, töitä piisaa jonoksi asti.

– Varauskirja on koko ajan reiluksi viikoksi täynnä. Suman purkamiseksi olemme pitäneet korjaamoa auki lauantaisinkin niin, että Janne ja Markku tekevät lauantaita vuorotellen ja tämän järjestelyn myötä ruuhka on alkanut vähän helpottaa. Lauantai on osoittautunut hyväksi työpäiväksi, joten päätimme pitää järjestelystä kiinni jatkossakin.

Autopajan asiakaskunta koostuu pääosin tavallisista henkilöautoista, mutta eivät hybriditkään ole heille mahdottomia korjattavia.

– Markulla on pätevyys hybridiautojen korjaamiseen ja Janne on parasta aikaa hankkimassa sitä koulutuksessa, Salla kertoo.

Korjaamon tilat rajoittavat asiakaskuntaa sen verran, että esimerkiksi asuntoautoja he eivät pääsääntöisesti pysty korjaamaan.

– Korkeus loppuu yksinkertaisesti kesken, Janne tuumaa ja jatkaa; – Pyrimme olemaan asiakkaiden suhteen joustavia. Käymme asiakkaiden kotonakin jos tarve vaatii, käytämme autot katsastuksessa ja viemme asiakkaan kotiin, jos hän joutuu jättämään autonsa pajalle pidemmäksi aikaa.

Uusia renkaita Haapajärven Autopaja ei myy, mutta renkaan vaihdot sujuvat siinä missä muutkin normaalit korjaamotyöt.

– Renkaiden suuntausaikoja on varattu tälle syksylle jo todella paljon. Talvi puolestaan tietää normaalia lisälämmitin ja akkurumbaa, Salla sanoo.

Nuoret yrittäjät ovat vasta työnsä alussa, mutta lupaavat kuunnella asiakkaitaan tarkalla korvalla.

– Toivomuksia saa esittää, mihin suuntaan asiakkaat haluaisivat yrityksen kehittyvän, he sanovat.

#