tiistai 24.5.2022 | 12:00
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Pääkirjoitus

Satu Kangas-Viljamäki pääkirjoituksessaan: Minä en kiusaa!

To 30.9.2021 klo 06:00

Reisjärvellä järjestettiin viime perjantaina hieno tapahtuma, jonka tavoitteena oli tehdä Kisatien koulusta tyystin kiusaamisvapaa koulu. Kunnanjohtaja Silvast pisti tapahtumassa ”viitosen silmään” ja julisti koko pitäjän kiusaamisesta vapaaksi.

Isoja sanoja ja hienoja tavoitteita, joiden toivon koko sydämestäni toteutuvan. Tämä ei ole helppo rasti, sillä me ihmisparat olemme kiusaamisen maailman mestareita ja kiusaamista tapahtuu niin koulussa, töissä kuin harrastuksissa - kaikkialla missä on ihmisiä. Ikään tai sukupuoleen katsomatta.

Reisjärven Yrittäjien puheenjohtaja Torsti Parkkila ehdotti ongelman ratkaisuksi, että opettelisimme arvostamaan toisimme. Diakoni Riitta Nurmimäki kehotti meitä miettimään lausetta ”Rakasta lähimmäistä kuin itseäsi” ja neuvoi meitä opettelemaan itsemme rakastamista: ”Oletko ajatellut, että kohdellessasi muita huonosti, kohtelet itseäsi huonosti”. Viisaita sanoja, joissa piilee totuuden jyvä.

Marjut Silvast nosti ansiokkaasti esille myös sen, että jokainen ihminen kokee asiat eri tavalla. Toisen vitsi voi tuntua toisen korvissa kiusaamiselta. Sekin on hyvä muistaa ja miettiä puheensa ajatuksen kanssa.

Asia on niin hyvä, että soisin sen leviävän koko alueellemme. Siksi haastan sinut mukaan yhteiseen kampanjaan: Minä en kiusaa!

#