keskiviikko 28.9.2022 | 13:39
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Kiilojen edustusjoukkueessa pelaa periksiantamattomia naisia – Tänä syksynä naisjääkiekkojoukkue taistelee mestiskarsintasarjassa

Emilia Tiitto
Pe 24.9.2021 klo 15:13

Kiilat Hockeyn naisjääkiekkojoukkue pelaa tällä kaudella mestiksen karsintasarjoissa eli tavoittelee paikkaa naisten mestaruussarjaan. Mestiskarsintasarjaan saa ilmoittaa mukaan minkä joukkueen tahansa, mutta ihan millä vain porukalla ei kannata lähteä kilpailemaan.

– Joukkueessamme on kova taso – onhan suurin osa pelannut poikien seassa koko junnuikänsä. Olemme kuitenkin samalla nuori naisjoukkue ja tästä on mahtava lähteä rakentamaan kokonaisvaltaista naisjoukkueen kehitystarinaa, toteaa joukkueenjohtaja Katja Tulppo.

Seurassa on jo vuosien ajan harjoitettu aktiivista tyttökiekkotoimintaa. Naisjoukkue on jatkumoa sille.

– Jos alueella ei olisi naisjääkiekkojoukkuetta, voisi monien pelaaminen jäädä kokonaan. Joukkueen myötä oman seuran pelaajille halutaan taata pelipaikka.

Kiilattaret ovat aloittaneet harjoittelun jo toukokuussa. Nyt joukkue treenaa kolme kertaa viikossa melkein joka viikonloppu pidettäviä pelejä varten. Koska joukkueen useamman jäsenen pelitausta on poikajoukkueessa, on omaa peliroolia etsitty uudestaan.

– Harjoituksissa noudatamme valmennussuunnitelmaa. Tyttöjen rooli on poikien seassa ollut usein puolustava pelaaja, joten alkukauden aikana vahvistimme heikkoja kohtiamme: lauoimme, teimme maaleja ja harjoittelimme hyökkäystaitoja, kertoo joukkueen päävalmentaja Olli Kiiskilä.

Kiiskilä on toiminut jääkiekkovalmentajana kolmen vuoden ajan, mutta valmentanut omaa joukkuetta viimeksi 10 vuotta sitten. Sittemmin Kiiskilä on ollut Kiilat Hockeyssa muissa toimihenkilötehtävissä useamman vuoden ajan. Nyt hän on ensimmäistä kertaa edustusjoukkueen päävalmentajana.

– Onneksi Jari Kaattari on mukana toisena valmentajana ja tukena. Minulla on joukkueen suhteen varma fiilis ja selkeä näkemys, eikä motivaatio-ongelmien kanssa ole tarvinnut taistella, Kiiskilä naurahtaa.

Mestiskarsintasarjasta jatkoon etenevät kolme parasta joukkuetta. Ne joukkueet, jotka eivät pääse jatkoon, pelaavat ensi kevään Suomi-sarjassa.

– Tavoitteenamme on olla oman lohkomme kolmen parhaan joukossa. Parhaiden kesken pelataan naisten mestaruussarja, josta on mahdollisuus edetä jopa naisten liigaan, Kiiskilä selventää.

Nuori, mutta iskukykyinen joukkue on valmis pelaamaan voitosta.

– Joukkueemme periksiantamattomuus, sinnikkyys ja pelitaidot ovat hyvällä mallilla jo nyt. Meillä on nuori ja kehityskykyinen porukka.

Naisjoukkueessa pelaa yhteensä 14 pelaajaa, sekä tarpeen vaatiessa seitsemän lainapelaajaa. Ikäjakauma joukkueessa on 14-vuotiaista 23-vuotiaisiin.

– Meillä on hyvä yhteishenki ja rento meininki. Jokainen saa olla oma itsensä, Sanni Kaattari, Milja Kiiskilä ja Venla Tulppo vakuuttelevat.

Joukkueen kapteenina toimiva Kaattari odottaa joukkueen kehitystä luottavaisen varovaisin mielin.

– Yritämme olla syyskaudella oman lohkomme kolmas joukkue, ja katsotaan tulevaa sitten. Tähän mennessä olemme pelanneet kaksi peliä, jotka molemmat hävisimme, mutta joissa kuitenkin annoimme vastusta, pelasimme ja kehityimme.

Nyt joukkue keskittyy pelitaktiikan hiomiseen ja ehkä myöhemmin jopa nousemaan mukaan SM-sarjaan.

– On hienoa pelata ja asettaa tavoitteita. Joukkueessa mukana oleminen on kunniatehtävä, kolmikko tiivistää.

#