tiistai 24.5.2022 | 12:20
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Marketta Viitala: Hiisien mailla tykätään tanssia syksylläkin – Juuri nyt on erinomainen aika pienelle syksyn tanssitapahtumalle

Ma 20.9.2021 klo 10:27 | päivitetty ma 11:49

Pyhäjärvi

Jokilaaksojen tanssitoimijat tervehtivät riemulla salien avautumista elämyksellisen liikkeen tapahtumille. Kurjenpolvet ry. ylläpitää alueen esittävän tanssin pitkää perinnettä, ja täydentää sen rinnalla tanssitoimintaa yhteistyössä paikallisten tanssitoimijain kanssa - nimenomaan kaikille yhteisten tapahtumien suuntaan. Juuri nyt on erinomainen aika pienelle syksyn tanssitapahtumalle – tällä kertaa Pyhäjärvellä syyskuun viimeisenä viikonvaihteena.

Jälleen ilo irrotella yhdessä – iästä, taidosta tai taustoista piittaamatta

Jonoina, piireinä tai hajasijoitettuna - jos ei ihan näin tiiviisti, niin yhtä iloisesti, tarvittaessa istuen - ”Marketan menetelmää” mukaillen. Perjantain iltapuhteella kaiken ikäiset ja taustaiset tanssista kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita VPK:n teatterille. Vapaa pääsy. Tauolla virvokepuffetti. Tuotanto: Tanssiaitat, järjestelyt: Kurjenpolvet ry. ja tuki: Pyhäjärven kaupunki.

Tuo ystäviäsi ja läheisiäkin mukaan! Mukava liikunta-asu, sisäkengät....

Tiiviskurssin työpajat tuottavat demoesityksiä

Erikseen toivottuna kouluttajana on jälleen Marjo Kuusela, jonka Tanssiteatteri Raatikon tutuksi tekemä tanssihuumori on vain harvoin kurssin sisältönä. Aikuisten ja neitojen ryhmä saa kokea moista Pyhäjärven sivistyslautakunnan tukeman tulevan Hiijet hiisiä tanssittaa -teoksen etiäisdemossa, muut ryhmät kiehtovina harjoitteina. Täydenkuun tanssien toiminnanjohtaja Taina Ala-Ketola ensimmäisen kerran tanssiopettajaroolissa tutustuttaa ryhmiä toivotuimpiin lavatanssiaskelikkoihin – myös esitystanssien käyttöön. Mimmi Marjamaa on luvannut showtanssitreeniä omaan ravakkaan tyyliinsä.

Monta, monta harjoiteltua esitystä kaipaa pääsyä näyttämölle

Tanssisaleilla on edelleen valmistettu innoittuneena tanssiteoksia, joille on pitkään avautunut kovin vähän esitystilaisuuksia. Tanssiopisto Uusikuun kevään 2021 striimauksien onnistuneimmista on poimittu edustava otos ja sitä täydentävät menestyjät – mm. Vertti ja Minea Ylivieskasta sooloteoksillaan sekä Aada ja Sara Kärsämäeltä. Sunnuntain keskipäivän mininäytöksen päättää Marketta Viitalan uusimman idean pohjalta luoman Luontosinfonian innoittama kaikkien osallistujien yhteinen päätöstanssi, jonka värittävät tanssijain itsensä valitsemat Kurjenpolvet-kokoelman puvut.

Tiukan talouden ja vaikeitten järjestelyolosuhteiden keskellä toivomme mahdollisimman monen juuri nyt astuvan ulos meitä kahlinneitten rajoitusten taikapiiristä. Iloisesti tervetuloa pieneen syysirrotteluun!

Mininäytös esitetään Keskuskoulun salissa sunnuntaina.

Kirjoittaja on tanssipedagogi-koreografi ja opetusneuvos

Muokattu 20.9.2021 kello 11.48, Jutussa aiemmin mainittu, oululainen Heimo-tanssiryhmä ei ole mukana tapahtumassa.

#