tiistai 21.9.2021 | 13:58
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Hatšapurimies Ville Haapasalo kävi Kärsämäellä: "Jokaisella pitäisi olla mahdollisuus kokeiluihin"

Outi Levä
Ti 7.9.2021 klo 15:21

Minun käskettiin kysyä, miksi Ville Haapasalo tuli jo kolmannen kerran kohtalaisen lyhyen ajan sisällä alueellemme. Onko hänellä jotakin lukkarinrakkautta näille alueille?

– Koko Suomi on minulle yhtä tärkeä. K-kauppiaat ottavat yhteyttä ja pyytävät tulemaan. Me sitten sijoitellaan käynnit sopiviksi kokonaisuuksiksi eri puolille maata, sanoo Haapasalo puhelimessa maanantai-iltana ajaessaan Kajaanista kohti Rovaniemeä.

Kun korona vei työt ja sulki rajat, Haapasalo hakkasi halkoja kymmeneksi vuodeksi. Hän opetteli hatšapurien valmistusta netistä yötä päivää useita viikkoja ja alkoi myydä niitä Puumalan torilla.

– Sen piti olla minulle kesätyö. Tavoite oli, että myisin kesän aikana parituhatta hatšapuria. Suosio yllätti. Jos ihmiset eivät jonottaneet hatšapureja, he tulivat ihmettelemään jonoa kioskille. Kesän mentyä olin myynyt niitä 25 000. Hatšapurit olivat korona-ajan pelastus. Laitettiin firma pystyyn ja leipää menee.

Hatšapuri on georgialainen juustoleipä, kaukasuslainen versio pizzasta, varsinainen kaloripommi. Se tehdään vehnätaikinasta, höystetään voilla ja tihkuu Sulguni-juustoa. Georgia, entinen Gruusia, on valtio Itä-Euroopan ja Aasian rajalla Kaukasus-vuoriston alueella. Georgian pääkaupunki on Tbilisi ja väkiluku vajaa neljä miljoonaa. Haapasalo ei pelkää reissaamista, jota sanoo tehneensä koko ikänsä, kaksikymmentäviisi vuotta matkatöitä ympäri maailmaa, Venäjällä ja myös muualla.

– Kun alan tekemään jotakin, en tee puolivauhtia, vaan täysillä. Sytyn helposti, kuten nyt tähän hatšapuriin. Markkinointi kuuluu tähän vaiheeseen ja sitä minä nyt teen.

Kajaanissa myyntikojulla oli koko päivän jono, asiakkaat halusivat nimmareita ja ottivat selfieitä.

Haapasalon kokeilu leipoa ja myydä hatšapureja on muodostunut korona-ajan tuoteilmiöksi ja kehittyy yhä kasvavaksi liiketoiminnaksi.

– Jokaisella suomalaisella pitäisi olla mahdollisuus kokeilla jotakin matalalla kynnyksellä, sanoo Haapasalo.

#