tiistai 21.9.2021 | 14:44
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Janita Ruhalalle hopeaa karaoken SM-kisoissa: "Musiikki tuo hyvää oloa, se rentouttaa"

Satu Kangas-Viljamäki
Ke 1.9.2021 klo 19:00

Haapajärvinen Janita Ruhala tuli toiseksi toissa viikonloppuna pidetyissä karaoken SM-kisoissa. SM Retro karaoken kilpailut järjestettiin Härmän kylpylässä.

– Lauloin ensimmäisellä kierroksella Laila Kinnusen Valoa ikkunassa ja pääsin sillä superfinaaliin. Hopea tuli Katri Helenan tunnetuksi tekemällä kappaleella Almaz, Ruhala kertoo.

Kisaan hän valikoitui lähettämänsä videon perusteella.

Yleisen sarjan finaaliin osallistui 20 naista ja 20 miestä. Superfinaalin jatkoi 11 naista ja kymmenen miestä, joista kultaa veivät kuopiolainen Tuula Hiltula ja Pieksämäeltä kotoisin oleva Esa Härkönen.

Naisten yleisen sarjan pronssia vei kalajokinen Mirja Taari.

Janita Ruhala on voittanut Iskelmätähti-kisan vuonna 2015 ja Saaren Karaokekuningattareksi hänet kruunattiin 2016.

– Sen jälkeen olen pitänyt taukoa ja keskittynyt perheeseeni. Keväällä huomasin näiden kisojen karsintojen olevan käynnissä ja päätin osallistua niihin, Ruhala kertoo.

Retro karaoken ideana on laulaa hieman vanhempia kappaleita.

– Sanotaanko vaikka niin, että viime vuosituhannella tehtyjä biisejä. Kisoissa valitaan myös paras retroilija, eli ajan henkeen pukeutuja.

Ruhala on laulanut pienestä pitäen.

– Tutustuin karaoken maailmaan 14-vuotiaana, kun isäpuolellani oli karaokelaitteet. Innostuin ja virittelin vanhempieni vanhasta radiosta itselleni omat karaokelaitteet. Niiden kanssa minä sitten lauleskelin vanhassa hevostallissa sydämeni kyllyydestä, Ruhala muistelee ja kertoo, miten paljon musiikki on tuonut hänen elämäänsä.

– Se tuo hyvää oloa, se rentouttaa.

Janita kulki karaokepiirissä aikaisemmin, mutta luopui siitä vuorotyön takia.

– En päässyt mukaan joka kerta, niin annoin paikkani sellaiselle, joka oikeasti pääsee mukaan piirin toimintaan.

Koska Ruhala on mitä ilmeisimmin syntynyt musiikkia veressään, hän on jo pitkään haaveillut omasta orkesterista, jonka kanssa hän voisi kiertää tanssipaikkoja kesäisin.

– Levyttämisestä haaveilen myös, mutta toistaiseksi olen antanut haaveiden hautua. Lapset ovat vielä sen ikäisiä, että en raaskisi jättää heitä yksin kotiin. Toisaalta en ole löytänyt sellaista porukkaa, jonka kanssa tulisi lähdettyä.

Muutoin Ruhala esiintyy monenlaisissa perhejuhlissa aina häistä hautajaisiin.

– Ensi vuonna osallistun karaoken SM-kisoihin uudelleen. En niinkään voiton tai sijoituksen vuoksi, vaan tapahtuman ilmapiirin takia. Karaokeväki jaksaa aina tsempata toinen toistaan, ja yhteishenki on niin mahtava. Sen takia siellä on niin mukava käydä.

#