keskiviikko 28.9.2022 | 12:11
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Haapajärvellä asuu Suomen kuudenneksi vahvin mies, Jarkko Mehtälä, joka lupaa olla päästämättä ketään helpolla ensi vuonna

Satu Kangas-Viljamäki
Ke 25.8.2021 klo 13:53

Haapajärven Woimamiesten (HWM) oma poika, Jarkko Mehtälä osallistui Suomen Vahvin Mies kilpailuihin toissa viikonloppuna. Sijoitus ei ollut huono, vaikka Mehtälä itse ei olekaan tyytyväinen kuudenteen sijaansa.

 – Parempaa lähdin hakemaan, eikä kuudes sija maistu hyvältä, eihän urheilija voi olla tyytyväinen jos alisuoriutuu kisoissa. Tukkipunnerruksessa sentään tuli lajivoitto, kun nostin 120 kg seitsemän kertaa ylös ja maastavedossa tuli jaettu toinen sija, Mehtälä kertoo.

Mehtälä pääsi finaalin, vaikka moni todella kova kaveri tippui sen ulkopuolelle.

– Senkin vuoksi kisaan pitäisi osata olla tyytyväinen, ja kyllähän tämä varmasti sitten kiikkustuolissa muistellessa tuntuu paremmalle. Ne lajit, missä mitataan raakaa voimaa, menivät hyvin, mutta puristusvoima-osuudet epäonnistuivat. Tosin minulta murtui finaalipäivänä rekanvedossa yksi sormi, kun ote lipsahti, mutta eipä siitä sen enempää, vahvemmalla ei olisi lipsunut ja sormet olisivat säilyneet ehjänä.

Mehtälä on osallistunut Suomen Vahvin Mies -kisoihin ennenkin, mutta piti kilpailemisesta viiden vuoden tauon.

– Sekin näkyi suorituksessa, mutta ensi vuonna mennään taas ja silloin olen entistä parempi, eikä kukaan pääse helpolla, Mehtälä uhoaa.

Sitä ennen Mehtälällä on kuitenkin edessä muita alan kisoja, kuten lokakuun alussa pidettävät tukkipunnerruksen SM-kisat.

– En ole vielä lyönyt kisoihin osallistumista täysin lukkoon, mutta siellä mitattaisiin raakaa voimaa toisin kuin Suomen Vahvin -kisoissa, missä mitattiin toistojen määrää.

Suomen Vahvin Mies ja Nainen kilpailut käytiin Power Truck Show:n yhteydessä Alahärmän Powerparkissa ja kaiken kaikkiaan kisaan oli ilmoittautunut 51 urheilijaa.

– Suomen vahvimman miehen tittelistä kisasi 26 urheilijaa, mikä on todella paljon ja kertoo lajin kasvavasta suosiosta, Mehtälä kertoo.

Kilpailussa vedettiin raskasta kuorma-autoa, työnnettiin 1000 kg:n kottikärryjä, nostettiin kiviä ja tukkeja nostetaan. Uutena lajina kisoissa oli seinän yli heitto, jossa kilpailijat heittivät säkkejä noin neljä metriä korkean esteen yli. Lajeja naisille oli kuusi ja miehille yhdeksän.

– Kisat pidettiin ulkona, mikä tuo haastetta kisoihin. Perjantaina oli 25 asteen helle ja lauantaina satoi vettä lämpötilan ollessa 18 asteessa.

#