tiistai 21.9.2021 | 15:03
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kärsämäen seurakunnan kirkkoherra Heikki Valkama hartaustekstissään: Apostolinen todistus

Su 25.7.2021 klo 10:00

Onko se varmaa, mitä Raamatussa Jeesuksesta väitetään? On, apostolinen tieto vakuuttaa: ”Emmehän me, silloin kun saatoimme teidän tietoonne Herramme Jeesuksen Kristuksen voiman ja tulemisen, olleet lähteneet seuraamaan mitään ovelasti sepitettyjä taruja, vaan olimme omin silmin saaneet nähdä hänen jumalallisen suuruutensa. Hän sai Jumalalta, Isältä, kunnian ja kirkkauden, kun hänelle kantautui Ylhäisimmän Kirkkauden ääni: ”Tämä on minun rakas Poikani, johon minä olen mieltynyt.” Tämän äänen me itse kuulimme tulevan taivaasta, kun olimme hänen kanssaan pyhällä vuorella.” (2. Piet. 1:16–18)

Mitäs on kirjoitettu, kuinkas luet/kuuntelet? Sielullemme on hyväksi antaa Jumalan sanan vaikuttaa sellaisenaan ihan syvimpään sisimpäämme asti – juuri sellaisena kuin asiat ovat kirjoitetut Raamattuun.

Jumalan sana on sielullemme kuin kaste aamulla, kuin sade kuivan ja kuuman kauden jälkeen, kuin leppeä kesäaurinko kolean kauden jälkeen, kuin rakkaan lämmin hymy kasvoillaan, kuin lemmikin riehakas rakkaudellinen vastaanotto kotiin tullessa, kuin ystävän välittävä puhelu pitkän ja hiljaisen erossa olon jälkeen. Mikään näistä tai mistään muustakaan ei vedä vertoja siihen hetkeen, kun Jumala tulee sydäntämme lähelle ja helpottaa ahdinkoamme, vaikeuksiamme, murheitamme, huoliamme. Ottaa ne painostamme pois sitä mukaa kun ne rukouksissamme Hänelle jätämme. Jätämme taakkamme ehdoitta. Luottaen ja turvautuen Hänen lupauksiinsa. Hän ei valehtele. Hän on herrojen Herra ja kuningasten Kuningas. Hänellä sanotaan olevan kaikki valta maan päällä ja taivaassa. Näin jo nyt. Jeesus Kristus on takuumiehenä kaikessa tässä! Hän ei petä. Hän tekee kaiken, mitä on luvannutkin. Siinä on Raamatun sanana ja sanomanvoima. Jokaiselle sielulle. Erotuksetta jokaiselle!

Otapa tästä ajatus. Rukoile rohkeasti. Jeesuksen nimen tähden pääsemme Jumalan vastaanotolle milloin ja missä tahansa. Varsinkin kun hän kutsuu meitä armonyhteyteensä. Vielä me elämme Jumalan armonajassa! Kaikilla on siis toivoa!

Taivaan Isän siunaamaa kesää kaikille!

#