maanantai 26.7.2021 | 20:32
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Satukonsertti ilahdutti perheitä Pyhäjärvellä

Seija Martiskainen
Pe 9.7.2021 klo 10:00

Kulttuuriosuuskunta Uulu esitti 6.7. Pyhäjärven perinnepihassa konsertin Muurikki ja metsänväki, joka oli Pyhäjärven kihuhengessä järjestetty tapahtuma. Konsertin järjestäjänä toimi Pyhäjärven kaupungin kulttuuripalvelut. Koko perheelle sopiva tarinakonsertti kertoi karjanhoitoperinteestä noin 150 vuotta sitten ja esitteli muinaisia suomalaisia soittimia, joita yleisö pääsi myös kokeilemaan.

Kulttuuriosuuskunta Uulu on kiertueviikolla joka toinen viikko. Tällä hetkellä heidän esityskalenterissaan lukee Pohjanmaa. Tämä on Uulun ensimmäinen pitkä kiertue joulun jälkeen.

Uulun perustaja Henna Leisiö on ollut alalla jo 18 vuotta ja käynyt Pyhäjärvellä useasti. Joonas Ojajärvi taas puolestaan on Hennan parina ja Pyhäjärvellä ensimmäistä kertaa.

Uulun tarkoituksena on esitellä eri kulttuureita valtavan soitinkokoelman kautta. Uulun jäsenet ovat koulutukseltaan Tampereen yliopiston musiikin tutkijoita.

Paikalliset Tiina ja Viljo Haapapuro olivat nähneet Pyhäjärven Sanomista ilmoituksen konsertista ja tykkäsivät esityksestä

– Ihanaa, kun saa olla livenä katsomassa esitystä pitkästä aikaa, toteaa Tiina Haapapuro.

#