maanantai 18.10.2021 | 20:54
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Teema

Niilo Piiponniemi kannustaa kansaa liikkumaan – Ylös ulos ja lenkille

Heikki Syrjäniemi
To 6.5.2021 klo 07:00

Maaliskuun puolivälissä Haapajärven liikuntakoordinaattorin viran vastaanottanut Niilo Piiponniemi on päässyt jo työn vauhtiin. Hän haastaa kaupunkilaisia ja työyhteisöjä kävelemään. Kävelykampanja on tarkoitus aloittaa pikapuolin ja se kestää lokakuun loppuun saakka. Kampanjasta tullaan ilmoittamaan kaupungin nettisivuilla ja Selänteessä. Mikäli apostolinkyyti ei satu olemaan kansalaisten mieleen, tarjolla on entiseen tapaan postilaatikkopyöräilyä ja paljon muuta kesäistä aktiviteettia.

– Kävelykampanja sopii yleisörajoitusten puolesta hyvin korona-aikaan, Niilo Piiponniemi kertoo uusista avauksistaan.

Uusi liikuntakoordinaattori pitää Haapajärven tarjoamia liikunta -ja urheilupaikkoja monipuolisina. Tällä hetkellä tahtoo olla vain positiivinen ongelma. Nimittäin urheilu -ja harrasteryhmiä on enemmän kuin kentillä riittää tilaa. Pesäpalloilijoille on käytössä Ronkaalan ja Koivuhaan kentät sekä pienimmille nassikoille on tarjolla Jalmarin kenttä Ståhlbergin koulun pihalla. Koivuhaan tekonurmi on tarjonnut myös hienot harjoitusolosuhteet jalkapalloilijoille. Kesäkuun alussa kenttäpula helpottuu, kun Ronkaalan nurmi saadaan jälleen jalkapalloilijoiden käyttöön.

– Haapajärvellä on paikkakunnan kokoon nähden vireää ja määrätietoista toimintaa niin joukkuelajeissa kuin yksilölajeissakin. Monipuolisuudesta on hyvä pitää kiinni. Jos tänne halutaan uusia asukkaita, on oltava laajat harrastusmahdollisuudet.

Niilo Piiponniemi pitää nykyistä pestiä pitkälti liikuntakasvattajan touhuna. On saatava kansa liikkeelle ja juurrutettava terveisiin elämäntapoihin.

Piiponniemi suoritti liikunnanohjaajan tutkinnon Kajaanin Ammattikorkeakoulussa. Opinnoissa painotettiin paljon liikunnan ja ravinnon terveysvaikutuksia, sekä ihmisten yleistä jaksamista.

Liekö sattuma, että Haapajärvelle saatiin jo toisen kerran peräkkäin yksi Suomen nopeimpia miehiä liikuntatoimen johtotehtäviin. Jarmo Eronen oli aikoinaan maamme nopeimpia pikajuoksijoita. Niilo Piiponniemi on puolestaan yksi Suomen nopeimmista pesäpallon kärkietenijöistä. Taskussa on peräti viisi SM-kultaa ja muita mitaleita. Tuorein kulta on viime kesältä eikä se ole ehtinyt haalistua.

Tulevana kesänä Niilo Piiponniemi pelaa vielä sopimuksen mukaisen kauden Sotkamon Jymyn paidassa. Entä mitä sitten? Hihasta nykkijöitä on ollut jo paljon ja heitä tulee riittämään. Haapajärven pesisväki ottaisi kopolla kourin salamannopean etenijän omaan joukkoon. Pesä-Kiilojen porukat ovat toki saaneet oppia Niilon juoksukoulussa, miten juostaan ”palloa nopeammin” pesille.

Mitä muuta Niilo Piiponniemi toisi Sotkamosta Haapajärvelle?

– Sotkamon päättäjillä on ollut positiivinen asenne liikuntaan ja koko kunnassa on yhteen hiileen puhaltamisen meininki. Tällaista henkeä ja ilmapiiriä kannattaa aina kehittää.

Asiassa on varmasti vinha perä. Sotkamossa ei olla turhan vaatimattomia. Sotkamon keskustaan ajava saa lukea tien varren kyltistä jättimäisen tekstin: Sotkamo on jymyjuttu!

#