sunnuntai 16.5.2021 | 12:46
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kolumni

Kärsämäen kirkkoherra Heikki Valkama hartauskirjoituksessaan: Hyvä sana tuo ilon

Su 2.5.2021 klo 10:00

Laitan tähän sen evankeliumin, jota kirkoissa on viime sunnuntaina selitetty ja selvitetty. Niitä voit käydä kuulemassa seurakuntien verkkosivuilla striimauksien myötä.

Jeesus sanoi opetuslapsilleen: ”Älköön sydämenne olko levoton. Uskokaa Jumalaan ja uskokaa minuun. Minun Isäni kodissa on monta huonetta - enhän minä muuten sanoisi, että menen valmistamaan teille asuinsijan. Minä menen valmistamaan teille sijaa mutta tulen sitten takaisin ja noudan teidät luokseni, jotta saisitte olla siellä missä minä olen. Te tiedätte kyllä tien sinne minne minä menen.” Tuomas sanoi hänelle: ”Herra, emme me tiedä, minne sinä menet. Kuinka voisimme tuntea tien?” Jeesus vastasi: ”Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan pääse Isän luo muuten kuin minun kauttani. Jos te tunnette minut, opitte tuntemaan myös minun Isäni. Te tunnette hänet jo nyt, olettehan nähneet hänet.” (Joh. 14:1–7)

Siinä on kuvattu elämäntie, jota pitkin päästään perille kotiin asti. Tämä tie ei petä. Ja sillä tiellä kulkijoilla on täysi elämä. Vähempää Herra ei meille annakaan – lahjaa kaikki tyynni!

Jo pyhässä kasteessa kastettava liitetään Jeesukseen Kristukseen! Tämä tie on siis meille annettu lahja. Tälle tielle voi palata, vaikka olisi eksynyt muille poluille. Yksin ei kenenkään tarvitse tätä tietä kulkea. Seurakuntasi on tässä mukanasi matkaa tekemässä, jos niin tahdot.

Kotona meitä kaikkia odotetaan! Isä odottaa sinne jokaista. Rakkaudella. Armolla! Vanhurskaudessaan ja pyhyydessään. Mitään estetä ei sillä tiellä ole. Vain ne, jotka itse kieltävät Jeesuksen, eivät pääse perille. Eiväthän ole omasta tahdostaan sillä tielläkään! Mikään ulkoinen voima ei voi riistää meitä irti Jeesuksen sovitus- ja lunastustyöstä, jolla hän hankki meillekin voiton, ikuisen elämän lahjan.

Sinua taivaassa kaivataan ja odotetaan. Kaikki on valmista tällä tiellä. Kuten tästä meitä ehtoollisessakin muistutetaan! Sinne meidät kerran suorastaan haetaan. Otapa ajatus. Annetaan hyvän sanoman kiertää ja vaikuttaa elämässämme! Käännytään kuulemaan tuota hyvää sanomaa!

Iloista vappua kaikille!

#