lauantai 17.4.2021 | 14:57
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kärsämäen ruoka- ja siivouspalvelut Fodbar Oy:lle

Outi Levä
Ti 30.3.2021 klo 16:00

Kärsämäen kunta on valinnut kevään 2021 kilpailutuksessa ruoka- ja siivouspalvelutuottajaksi Fodbar Oy:n. Fodbar on 100 % kotimainen yritys, joka tuottaa kokonaisvaltaisia ruoka- ja siivouspalveluita julkiselle ja yksityiselle sektorille. Sopimus on nelivuotinen ja sen arvo sopimuskaudella on yli 2,0 miljoonaa euroa.

– Kärsämäen kunnan kokonaisulkoistus on merkittävä askel uuden yhtiön liiketoiminnassa. Kyseessä on ensimmäinen kouluruokailu-ulkoistus, jossa Fodbar Oy pärjäsi menestyksekkäästi. Tämä vahvistaa näkemystämme, että olemme kilpailukykyinen toimija konseptillamme, missä yhdistämme Feelian ruokatarjooman Barona Horecan henkilöstöosaamiseen, kertoo Fodelian toimitusjohtaja Mikko Tahkola.

Fodbarin toiminnan kantavana ajatuksena on tuottaa laadukasta palvelua ekologisesti kestävällä tavalla ja järkevin kustannuksin yhdistämällä vuosikymmenten kokemus innovaatioihin. Toiminnan ytimessä ovat kotimaiset raaka-aineet, hävikin optimointi sekä henkilöstökokonaisuuksien hallinta.

– Hyödynnämme osin ruuan valmistuksessa patentoitua valmistustekniikka. Tämän avulla lisäämme toimintavarmuutta ja vähennämme ympäristökuormaa ruuan laadusta tinkimättä. Vastaamme henkilöstöhallinnasta sekä ruoka- että siivouspalveluiden osalta, kertoo Fodbar Oy:n toimitusjohtaja Antti Rotko.

Fodbar on viime vuonna perustettu Fodelian ja Bravedon yhteisyritys. Fodeliaan kuuluvat pyhäntäläiset Feelia Oy ja Real Snacks Oy sekä salolainen Perniön Liha ja jokioislainen Pita Factory Oy. Bravedo Oy omistaa suurimman osuuden Barona Oy:stä, joka on suomalainen henkilöstöpalveluyritys. Muut tarjouskilpailussa mukana olleet olivat Sodexo Oy, Sol Palvelut Oy ja Compass Group Finland Oy, johon kuuluvat Amica ja Fazer Food Oy.

#