lauantai 17.4.2021 | 13:42
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Laaksojen SävelSoinnut ry. kerää alueemme karaokeväen saman katon alle

Satu Kangas-Viljamäki
Ke 24.3.2021 klo 18:00

Uusi yhdistys, Laaksojen SävelSoinnut ry. näki päivänvalon maaliskuun alussa Haapajärvellä. Se kerää yhteen alueemme karaoken ystävät, tuottaa kulttuuritapahtumia ja hyvinvointia alueellemme.

– Jäseniä meillä on jo Nivalasta, Kärsämäeltä, Haapajärveltä ja Pyhännältä, yhdistyksen puheenjohtaja Lea Malila kertoo.

Yhdistyksen ensimmäisessä hallituksessa istuvat Malilan lisäksi, Seija Ainassaari, Marja Prättälä, Jarmo Koistila sekä Jarno Haaranen.

– Kukkaan meistä ei ole perustanut aiemmin yhdistystä, joten näissä aloituskiemuroissa on vierähtänyt ja vierähtää vieläkin tovi. Aloitamme toimintaamme pikku hiljaa, koronan sallimissa rajoissa. Haaveenamme on järjestää kesällä yhteisiä lauluiltoja, viettää ylipäätään aikaa yhdessä ja osallistua erilaisiin tapahtumiin. Olisi mahtavaa, jos voisimme jättää oman jälkemme muun muassa alueemme kuntien kotiseutuviikkoihin, Malila kertoo.

– Hirveä polte meillä olisi päästä jo laulamaan, kun hiljaiselo on jatkunut niin pitkään.

Kunhan koronatilanne helpottaa, yhdistyksen suunnitelmiin kuuluu toiminnan laajentaminen ja jäsenten hankinta.

– Jäseneksi voi tulla, vaikka ei itse laulaisikaan. Kunhan on muuten kiinnostunut karaokesta. Henkilökohtaisesti olen kyllä sitä mieltä, että kynnys karaoken laulamiseen on nykyään liian korkea. Ihmiset kuvittelevat, etteivät voi laulaa karaokea, jos ei ole ammattilainen. Karaoken perimmäinen tarkoitushan on, että laulu on kaikille vapaata, ja jokainen laulaja tekee kappaleista omansa näköisiä ja kuuloisia, Malila sanoo.

#