torstai 25.2.2021 | 09:37
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Pelti rytisi Jokilaaksojen perjantain liikenneonnettomuuksissa – Kärsämäellä henkilöauton kuljettaja loukkaantui törmättyään karanneeseen perävaunuun

Minna Mustonen
Pe 12.2.2021 klo 19:12 | päivitetty pe 19:14

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Oulun poliisilaitoksen Jokilaaksojen kenttäjohtoalueella sattui tänään kaksi liikenneonnettomuutta.

Kärsämäellä Haapajärventiellä pakettiauton perään kytketty perävaunu irtosi vetokoukusta ja törmäsi vastaan tulleen henkilöauton keulaan. Törmäyksen seurauksena henkilöauto suistui tieltä ojan. . Henkilöauton kuljettaja loukkaantui ja hänet kuljetettiin ambulanssilla Oulaskankaan sairaalaan.

Perävaunun kuorma oli ollut sidottu ja pysyi törmäyksestä huolimatta pääosin kärryn kyydissä. Perävaunu irtosi jostain syystä vetoauton peräkoukusta. Poliisi kehottaa autoilijoita olemaan tarkkana jotta perävaunu varmuudella lukittuu vetoauton vetokoukkuun.

– Peräkärryjen lukituksen toimivuus on syytä aina tarkistaa, patistelee poliisi.

Siikajoen Ruukissa Siikasavontien ja Pehkolantien risteyksessä sattui traktorin ja taksin välinen onnettomuus. Traktori oli kääntymässä Pehkolantielle kun samaan aikaan Pehkolantietä kohti Revonlahtea tuli taksi, joka törmäsi traktoriin. Taksin kuljettaja loukkaantui rytäkässä lievästi. Sekä taksissa että traktorissa oli kyydissä matkustajat, he eivät loukkaantuneet.

Tapahtuma-aikaan oli hyvä näkyvyys, mutta tien pinta oli jäinen ja liukas.

Poliisi kehottaakin ajoneuvojen kuljettajia erityiseen tarkkaavaisuuteen kelien lämmetessä tapahtuvan tien liukastumisen vuoksi.

#