torstai 25.2.2021 | 09:27
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Tiesithän, että Selänne-lehti saadaan sivukylillekin?

Kaija Tuompo
To 4.2.2021 klo 15:10

Kun muutin muutama vuosi sitten Pyhäjärvelle, olin iloinen, että täällä ilmestyy seutukunnan asioista kertovia sanomalehtiä ihan kaksin kappalein. Itselleni alueelliset lehdet ovat aina olleet tärkeitä kanavia pysyä ajan hermolla. Koin, että juuri muuttaneena lehdet olivat myös tapa tutustua paikalliseen päätöksentekoon, asioihin, ihmisiin ja ilmiöihin.

Pyhäjärven Sanomat tilasin välittömästi ja Selänne-lehden nappasin aina mukaani paikallisesta kaupasta. Ajoinpa joskus sen sieltä ihan asiakseni hakemaankin. Toki lehti ilmestyy diginäkin, mutta kuppi kahvia ja lehti, se on minun juttuni.

Kerran sitten naapurini kanssa jutellessani Selänne-lehdestä, harmittelin, että saadakseen sen, pitää ajaa reilu kymmenen kilometriä keskustaan. Naapurini ihmeissään kysyi, että miksi? Tuossa parin sadan metrin päässä, mäen alla on sellainen keltainen heittolaatikko, hae sieltä. Mitä, siis tuleeko lehti sinne meille sivukyläläisille? Sehän piti lähteä heti tarkistamaan ja totta totisesti, siellähän niitä oli lukijaansa odottelemassa. Siitä saakka hakumatka on ollut huomattavasti lyhempi.

Kuulin hiljattain, että joku toinenkin uudisasukas oli pähkäillyt samaa pulmaa ja löytyihän se laatikko hänenkin kotikylältään. Nyt siis kaikki, joille lehti ei tule jakeluna, metsästämään oman kylän laatikkoa. Toki sen edelleenkin voi napata kauppareissulla mukaan, mutta kylän laatikkoon se tulee myös meille syrjäkylillä asuville.

#