sunnuntai 5.12.2021 | 19:19
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Romahtanut Lemmensilta nostettiin rannalle – Valtiolta odotetaan joululahjarahojen käyttöohjeita

Emilia Tiitto
Ke 13.1.2021 klo 14:36 | päivitetty ke 14:47

Jouluaaton aattona Haapajärvellä herättiin harmilliseen näkyyn: kaupungin komea nähtävyys Lemmensilta oli romahtanut. Hätä ei kuitenkaan ollut tämän näköinen, sillä vain muutama päivä aikaisemmin sillan uusimiseen oli jo myönnetty rahoitus eduskunnan joululahjavaroista. Uuden sillan toteuttamiseen on varattuna 150 000 euroa.

Avustusta sillan korjaamiseen haki Haapajärvi-Seura, jonka johtokunta kokoontui viime viikolla.

– Valitsimme toimikunnan, joka vie silta-asiaa eteenpäin, toimikunnan puheenjohtaja Ilkka Heinonen kertoo.

Toimikunta koostuu Haapajärvi-Seuran jäsenten lisäksi kaupungin edustajista ja asiantuntijajäsenistä. Kaupungin puolelta toimikunnassa mukana ovat kaupungin tekninen johtaja Vesa Savolainen ja yhdyskuntateknikko Kari Kestikievari.

– Asiantuntijajäsenemme ovat Tuomas Huhtala, joka oli mukana jo rahoituksen hakemisessa, ja Eija Salmela, joka on ollut aiemminkin mukana siltarakentamisessa.

Tavoitteena oli muodostaa pieni toimikunta, jotta kokoontuminen ja siltaprojektin eteenpäin vieminen kävisi kätevämmin.

– Toimikunta kutsuu jatkossa koolle kyläläisiä ja muita henkilöitä tarpeen mukaan, Heinonen sanoo.

Vielä toimikunta ei ole kokoontunut, sillä valtiopuolelta ei ole vielä saatu tietoa rahoituksen tarkemmasta käyttämisestä.

– Odotamme toiveikkaana ohjeita, minkä jälkeen vasta kokoonnumme ja kartoitamme tilanteen. Sillan paikalle tulee pian tunneli, jos emme noudata ohjeita, Heinonen naurahtaa.

Vanhan romahtaneen sillan purkaminen ja pois kuljettaminen ovat niin kutsuttua hätätyötä, ja sen takia kaupungin vastuulla.

– Käytämme maanomistajan luvalla pellonreunaa, jotta kaivurit ja kuljetuskalusto pääsevät rantaan,Kaupungin iso rooli on tietysti vesioikeuden luvan hakeminen aluehallintovirastolta uuden sillan rakentamiselle. Se onkin meillä jo työn alla, Vesa Savolainen kertoo.

Vanha romahtanut silta saatiin vedettyä pois vedestä tiistai-iltana Niskasen Maansiirto Oy:n toimesta.

#