sunnuntai 17.1.2021 | 04:37
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kissan joulu: Mistitia nauttii elämästään ja eritoten joulusta

Kaija Tuompo
To 24.12.2020 klo 18:00

Olen nuori neitokissa, jonka elämän alku ei ole ollut ehkä niitä tavallisimpia, mutta alku kuitenkin.

Äitini oli hieman menevä luonne ja niinpä meitä poikasia putkahteli maailmaan ilman sen suurempaa suunnittelua. Jo varsin pienenä lähdin etsimään omaa onneani ja päädyin navettaan, jossa oli ruokaa, lämpöä ja seuraa. Tosin isojen lehmien jaloissa juokseminen oli joskus tosi pelottavaa ja vieläkin saatan säikähtää äkkiä lähelle tulevaa ihmistä tai eläintä. Onnekas sattuma oli, että navetta, johon ilmestyin asustelemaan, oli pyhäjärvinen Hanta Halosen ja hän oivalsi heti, että olen yksin liikkeellä, vaikka paikkani olisi toki ollut vielä emon lähellä.

Olin arka ja väistin ihmistä, mutta Hanta tiesi miten kanssani tulisi toimia. Hän alkoi suostutella kissoja rakastavaa Marketta Kanasta ottamaan vielä yhden hoidokin laumaansa. Parin viikon kuluttua Hanta sai Marketan myöntymään ja herkku loukussa aloitti uuden luvun elämässäni ja edessä oli muutto omaan kotiin.

Ihan mutkaton sekään alku ei ollut, vaan jouduin eläinlääkäriin. Minulle tehtiin iso leikkaus, kun nuoresta iästäni huolimatta odotin jo pentuja. Onneksi asia saatiin hoidetuksi, koska olin vielä pentu itsekin enkä olisi selvinnyt yhdeksän pennun synnytyksestä.

Sain uuden elämäni kunniaksi hienon italialaisen nimen, Mistitia, josta olen kovasti ylpeä. Tosin ystävät saavat kutsua minua kotoisasti Mistyksi. Aluksi asustelin ullakolla ja tutustuin pikkuhiljaa uusiin kissakavereihini ja emäntääni. Kärsivällisesti hän vietti aikaa kanssani ja antoi minun kerätä rohkeutta mennä hänen lähelleen. Kotoutumistani auttoi paljon se, että pääsin heti mielipuuhaani, hiirijahtiin. Minulla oli tilaa temmeltää ja pitää hiiret ulkona talosta. Talon toiset kissat hyväksyivät minut laumaansa ja emäntäkin toi säännöllisesti herkkuja, joten päättelin, että voin hyväksyä hänetkin osaksi uutta elämääni.

Minusta on kehittynyt varsinainen hiirten kauhu ja kun olen talossa tai mökillä, hiirillä ei ole asiaa samojen seinien sisäpuolelle.

Kun en ole hiirijahdissa, nautin leikeistä kavereideni kanssa. Hippaleikit ovat kaikkein hauskimpia ja niissä olenkin joukon nopein ja notkein.

Nyt rauhoitumme pikkuhiljaa viettämään joulua. Hiiret tietävät, että taloon ei ole asiaa, joten voin viettää vähän joululomaa. Nauttia uunin lämmöstä ja herkuista, joita emäntäni laittaa tarjolle. Ruoan suhteen olen tarkka. Minulle maistuu ainoastaan kissanraksut ja maitoon on mukava saada pieni kermavaahtohuntu. Olen onnellinen kissa, joka hyvien ihmisten avulla sai taisteltua itselleen elämän.

Nyt saan nauttia huolenpidosta ja kehrätä kiitokseksi. Toivottelen nautinnollista joulua kaikille eläimille emäntineen ja isäntineen. Taidanpa ottaa pienet torkut vielä ennen joulupukin tuloa.

#