tiistai 1.12.2020 | 22:34
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Satu Kangas-Viljamäki pääkirjoituksessaan: Valoa tunnelin päässä

To 12.11.2020 klo 15:30

Lääkeyhtiöt Pfizer ja BioNTech ilmoittivat maanantaina, että heidän kehittelemänsä koronarokote estää 90-prosenttisesti koronaviruksen aiheuttaman Covid-19 -tartunnan (Yle 9.11.). Tulos on peräisin yhtiöiden kolmannen vaiheen ensimmäisen välituloksen testituloksista.

Ainakin minun elämääni tuo tieto toi niitä, jo edesmenneen muusikko Veikko Lavin tunnetuksi tekemiä onnen pipanoita, vaikka väestön laajamittainen rokottaminen onkin vielä pitkän matkan päässä.

Aikani asiaa mutusteltuani, jäin miettimään, palaako elämämme enää sellaiseksi, mitä se oli ennen koronaa ja pitäisikö niin edes tapahtua? Vaikka korona on tuonut elämäämme paljon pahaa, se on myös avannut silmämme kaikelle sille hyvälle mitä löytyy läheltä.

Olipa asia sitten miten hyvänsä, tieto toimivasta rokotteesta tuo meille toivoa tulevasta ja saa ainakin minut jaksamaan tätä ”jurnotusta” hieman paremmin.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri puolestaan tiedotti tiistaina, että koronatartuntojen määrät alueella ovat säilyneet syyslomaviikon tartuntapiikin jälkeen maltillisina, ja epidemia on Pohjois-Pohjanmaalla edelleen perustasolla. Voimassa ovat siis THL:n suositukset maskin käytöstä joukkoliikennevälineissä, matkalla koronatestiin ja karanteenin aikana sekä maahan saavuttaessa riskialueilta. Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä on lisäksi antanut maskisuosituksen terveydenhuoltoon sekä ohjeen siirtyä etätyöhön mahdollisuuksien mukaan. Yli 50 hengen tilaisuuksissa tulee noudattaa koronaturvallisuuteen liittyvää ohjeistusta.

Kirsikkana kakun päällä ovat THL:n kuntakohtaiset tartuntatilastot, joiden luvut olivat ainakin keskiviikkoaamuna vielä entisellään. Hyvä me! Jatketaan samaan malliin, eikä ylypistytä tämän hetken hyvistä uutisista. Pestään käsiä, pidetään maskeja ja sopivaa etäisyyttä, niin eiköhän me tästä selvitä. Niin, ja muistetaan vielä se influenssarokotus! Minä otin se jo!

#