lauantai 24.10.2020 | 18:21
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Teema

Nina Vilppola avasi kukkakaupan Kärsämäelle: "Sain vinkin, että täällä on pula kukkakaupasta – Löytyi sopiva paikka ja asiat lähtivät etenemään nopeasti ja yllättävän hyvin"

Outi Levä
To 15.10.2020 klo 13:00

Nina Vilppola avasi Kukkakauppa, Hautaustoimisto Venlan kukan Kärsämäelle muutama viikko sitten.

– Sain vinkin, että täällä on pula kukkakaupasta. Rehellisesti sanottuna en ollut tulossa. Minulle kuitenkin sanottiin, että täällä on hyvä työntekijä valmiina. Löytyi sopiva paikka ja asiat lähtivät etenemään nopeasti ja yllättävän hyvin. Mirva lupautui töihin ja hoitaa koko homman, sanoo Vilppola.

Niinpä yrittäjä pisti hihat heilumaan. Liikehuoneisto kaipasi vain pientä pintaremonttia. Suku ja ystävät ovat olivat apuna liiketilan muutostöissä ja kalustamisessa. Kalusteet ovat käytettyjä, osa saatuja ja osa omista varastoista.

– Vaikka tila on vain reilut viisikymmentä neliötä, se toimii hyvin. Monipuolinen valikoima kukkia ja lahjatavaroita saatiin mahtumaan tänne hyvin, arkutkin. Olen onnellinen, että saimme näin hyvän paikan ja toimivan liikehuoneiston. Kunnalle kiitos, että se auttoi löytämään tämän paikan ja sen omistajan. Nöyrin mielin lähdin kokeilemaan. Meidät on otettu täällä erittäin lämpimästi vastaan, iloitsee Vilppola.

Ylioppilaaksi päästyään Vilppola valmistui tradenomiksi ja kosmetologiksi. Yrittäjänä hän on toiminut kuusitoista vuotta ja pitänyt kukkakauppaa kolmetoista vuotta. Nyt hänellä on yhdessä miehensä Jarin kanssa Kukkakauppa, Hautaus- ja Juhlapalvelu Venla Haapajärvellä ja Kukkakauppa Venla Kärsämäellä.

– Anoppi perusti aikanaan kukkakaupan sillä ehdolla, että minä ja mieheni jatkamme sitä. Hoidamme näitä liikkeitä yhdessä mieheni kanssa. Hänellä on myös oma työnsä. Vaikka on monenlaista, niin uudesta saa lisää virtaa. Teemme yhteistyötä pyhäjärvisen Puutarhan Kukan kanssa ja kuuntelemme herkällä korvalla asiakkaiden tarpeita. Kasvatamme valikoimaa varovaisesti ja rukkaamme liikkeen aukioloaikoja asiakkaiden toiveiden mukaan, lupaa Vilppola.

Kukkakauppa Venla palvelee aivan Kärsämäen kunnan keskustassa keskimmäinen kiertoliittymän vieressä.

#