lauantai 24.10.2020 | 17:36
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kolumni

Kärsämäen kirkkoherra Heikki Valkama hartauskirjoituksessaan: Elämän tärkein asia?

Su 18.10.2020 klo 10:00

Se on RAKKAUS. Moni ihminen voi tunnustaa tämän. Rakkaudella ei tässä kuitenkaan tarkoiteta maailman käsityksiä rakkaudesta. Maailma ei opeta elämällään ja selityksillään kovin vilpittömästi ja ylevästi rakkaudesta. Mikä neuvoksi?

Meidän kannattaakin katsoa maailman sijasta ikivanhaan kirjaan, jossa on kestävät ja hyväksi todetut arvot ja ohjeet hyvään elämän. Katsotaan siis totuuden ja armon kirjaan, Raamattuun. Mitä rakkaus oikeasti on? Ensinnäkin katsotaanpa rakkauden kohteet:

Muuan lainopettaja oli seurannut heidän väittelyään ja huomannut, miten hyvän vastauksen Jeesus saddukeuksille antoi. Hän tuli nyt Jeesuksen luo ja kysyi: ”Mikä käsky on kaikkein tärkein?” Jeesus vastasi: ”Tärkein on tämä: ’Kuule, Israel: Herra, meidän Jumalamme, on ainoa Herra. Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja mielestäsi ja koko voimallasi.’ Toinen on tämä: ’Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi.’ Näitä suurempaa käskyä ei ole.” (Mark. 12: 28-31)

Toisekseen, miten tähän rakkauteen pääsee? Miten sen saa? Meidän kannattaa katso todellakin Herraan Jumalaamme. Sillä hänen rakkautensa (kreikaksi agape), joka antaa meille sen arvon, mitä emme ansaitse. Me rakastamme vasta kun hän on ensin rakastanut meitä! Ja tämä rakkaus on aitoa, jota Jumala suorastaan tuhlaa meihin syntisiin ihmisiin. Sen rakkauden näemme ja koemme todeksi katsoessamme Jeesuksen Kristuksen ristille. Hän on sinetti Jumalan rakkaudelle. Hänen kauttaan se rakkaus tulee osaksemme.

Synti ja pahuus ovat jo käsitelty Jumalan pyhä oikeudenmukaisuuden mukaisesti: SINUT ON LUNASTETTU (Jumalan omaksi) ja SINUT ON SOVITETTU (pyhän Jumalan oikeudenmukaisuuden vaatimusten mukaisesti) Jeesuksen kuolemassa. Jeesus vei ristille koko maailman synnin. Ja siellä synti sai ansaitsemansa tuomion. Tästä näemme, ettei Jumala suhtaudu välinpitämättömästi syntiin. Hän ei koskaan eikä milloinkaan siunaa syntiä. Hänkö siunaisi ja hyväksyisi synnin, kun on sellaisen hinnan sitä maksanut, että meillä olisi mahdollisuus päästä kerran kotiin asti ilman häpeää! Kiitos Jeesukselle tästä! Me olemme vain vastaanottajia armossa ja rakkaudessa. Ja siten se meidänkin sydän lämpenee rakkaudelle ja rakastamaan Jumalan tahtomalla tavalla.

Jumalan sana Jeesuksesta uudistaa, puhdistaa. Jumalan sana anteeksiannosta poistaa syyllisyyden ja häpeän ja hylkäämisen pelon taakat. Tämän kaiken tekee Jeesuksen rakkauden sanoma meille syntisille, kun otamme sen vastaan. Se kelpaa Isälle Jumalalle, eikö se silloin kelpaa meillekin! Olemme tässä ajassa silloin armahdettuja syntisiä. Kun kehomme kuolee, sielumme kohoaa Jumalan luo. Pääsemme perille Jumalan armon ja rakkauden tähden.

Tervetuloa kotikirkkoosi tämän vapauttavan Jumalan sanan kuuloon. JA osallistua voi nettiradion ja –videoidenkin kautta. Viriää syksyä kaikille!

#