keskiviikko 18.5.2022 | 16:26
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Pyhäjärven Naisvoimistelijoiden tunneilla iloitaan, nauretaan ja nautitaan hyvästä olosta yhdessä: "Liikkuminen meillä ei ole mitään verenmaku suussa -paahtamista vaan ennemminkin iloa, naurua ja hyvää oloa"

Emilia Tiitto
To 15.10.2020 klo 11:50

Pyhäjärven Naisvoimistelijat ovat jo polkaisseet käyntiin syyskautensa, joka pitää sisällään useampia uutuustunteja. Valikoimassa on tarjolla niin cheerleadingia nuorille kuin aikuisillekin, ulkojumppaa sekä ilmajoogaa.

– Joogaan pohjautuva Balance-tunti, perheliikunta sekä liikkakerho ovat olleet kestosuosikkeja vuodesta toiseen. Uutuustunneista suosituimpia ovat tällä hetkellä nuorten cheerleading sekä Air jooga, Katja Rönkä Pyhäjärven Naisvoimistelijoista kertoo.

Kahdeksan ohjaajan muodostama innostunut tiimi on ideoinut kattavan tarjonnan jumppia, joissa valinnanvaraa on niin aikuisille kuin lapsillekin.

– Meiltä löytyy monenlaisia liikuntaryhmiä. Lapsille on tarjolla muun muassa Luovaa liikuntaa, joka sisältää muun muassa tanssia ja joogaa, ja aikuisten puolelta löytyy aamuvenyttelyä ja ukkojumppaa.

64 vuotta toiminut Pyhäjärven Naisvoimistelijat on liikuttanut jo vuosikymmenien ajan eri ikäisiä pyhäjärvisiä. Vuonna 1956 perustettu seura pyörii vapaaehtois- ja talkoovoimin.

– Tavoitteenamme on tarjota monipuolista ja laadukasta liikuntaa pilke silmäkulmassa, Rönkä muistuttaa.

Reipasta urheilumieltä kannattaa ottaa mukaan ainakin Ulkona säällä kuin säällä -tunneille, joilla jumpataan nimen mukaisesti ulkona säästä riippumatta.

– Tässä jumpassa liikunnan hyödyt yhdistyvät luonnon tuomiin terveysvaikutuksiin.

Vaikka puhutaan Pyhäjärven Naisvoimistelijoista, tarjoaa seura liikuntaa kaikille – sukupuolesta välittämättä.

– Ukkojumppa on miesten oma treenivuoro, joka sisältää niin liikkuvuus- kuin voimaharjoituksia, tasapainoa unohtamatta. Tunneilla käytetään toisinaan myös välineitä, kuten voimatankoja, Rönkä kertoo.

Voimaharjoittelun rinnalle voi valita vaikkapa Aamuvenyttelyn, jossa keho venytetään ja vetreytetään lempeiden liikkeiden avulla valmiiksi tulevan päivän koitoksille.

– Mukavat venytykset ja kierrot vilkastuttavat verenkiertoa ja lisäävät energiaa. Aamuvenyttely sopii kaikille aamuvirkuille kuntoon katsomatta, sillä liikkeitä voi muokata itselle sopiviksi.

Kehoa helliviä liikkeitä löytyy myös Balance ja Air jooga -tunneilta, joilla keskitytään kehon linjausten rakentamiseen, syvien lihasten vahvistamiseen ja kehon sekä mielen tasapainoon.

– Balance-tunti on täydellinen hetki omaa aikaa arjen keskellä.

Air jooga-tunnilla tehdään perinteisiä ja varioituja jooga-asanoita joogakankaan avustamana. Katosta roikkuvan kankaan avulla voidaan tukea ja avustaa liikkeitä.

– Molemmat tunnit päättyvät ihanaan loppurentoutukseen.

Seura on huomioinut lapset omalla kurssitarjonnalla. 2-12 kuukauden ikäiset vauvat pääsevät viettämään yhteistä liikuntahetkeä äitiensä kanssa Vauvajumpassa, ja Perheliikunnassa lapset ja vanhemmat pääsevät pitämään yhdessä hauskaa.

– Perheliikunnassa liikutaan monipuolisesti musiikin ja leikin varjolla, kisaillaan ja temppuillaan. Ennen kaikkea pidetään hauskaa, Rönkä iloitsee.

Tänä syksynä nuoret pääsevät ensimmäistä kertaa kokeilemaan, kuinka cheerleadingin käsiliikkeet, stuntit ja pyramidit onnistuvat.

– Aloitamme perusteista ja etenemme kohti korkeuksia taitojen karttuessa, jokainen omalle taitotasolleen sopivalla vauhdilla. Ryhmässä jokainen oppii varmasti uutta ja pääsee iloitsemaan onnistumisista yksin ja yhdessä ryhmän kanssa.

Syksyn tunneille on Rönkän mukaan osallistunut jo kiitettävästi jumppaajia, ja osa ryhmistä onkin jo täynnä.

– Useisiin ryhmiin mahtuu kuitenkin mukaan vielä uusiakin harrastajia, Rönkä lisää.

Kehon vetreyttämisen lisäksi jumppa ja tanssi virkistävät myös mieltä. Rönkä on huomannut, että jumppaporukasta saa virtaa, sillä porukassa liikkuminen on mukava sosiaalinen tapahtuma.

– Pyhäjärven Naisvoimistelijoiden tunneilla rento fiilis ja huumori ovat läsnä, joten liikkuminen meillä ei ole mitään verenmaku suussa -paahtamista vaan ennemminkin iloa, naurua ja hyvää oloa.

#