lauantai 24.10.2020 | 18:34
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Saanko tutustua, Fanni Ágnes Keller?

To 8.10.2020 klo 19:16

1. Kuka olet ja mistä tulet?

– Olen Fanni ÁgnesKeller Székesfehérvárista Unkarista. Opiskelen JEDUssa liiketalouden perustutkintoa ja viimeistään vuonna 2023 minun pitäisi valmistua merkonomiksi. Olen opiskellut myös Unkarissa, missä olen logistiikan ammattilainen. Unkarissa se ei kuitenkaan tarkoita rekka-liikennettä, vaan esimerkiksi isojen yritysten asiakirjojen hallintaa ja hoitamista.

2. Miksi muutit tänne?

– Olen asunut Haapajärvellä aikaisemminkin ensimmäisen rakkauteni mukana. Asuin täällä kuusi vuotta sitten reilun vuoden ajan opiskelijana ja rakastuin Haapajärveen ja Suomeen. Asuin viisi vuotta Unkarissa ja minulla oli tänne jatkuva kaipuu. Sinä aikana kävin mieheni kanssa kaksi kertaa Suomessa lomalla, sekä Helsingissä että Turussa, mutta silti mietin aina, mitä Haapajärvelle kuuluu. Olen niin onnekas, että olen päässyt käymään aikaisemmin mm. Hämeenlinnassa, Haaparannalla, Oulussa, Kuopiossa ja Rovaniemelläkin kavereiden tai koulun kanssa.

–Kotikaupunkini Unkarissa on Kemin ystävyyskaupunki ja liityin mieheni kanssa Suomi-Unkari -ryhmään. Sitten koin, että aloin saada pieniä merkkejä siitä, että minun pitäisi muuttaa tänne takaisin. Esimerkiksi, kun työskentelin vaateliikkeessä, sinne tuli äiti lapsensa kanssa ja he puhuivat keskenään suomea. Minulle tuli siitä todella iloinen olo ja yritin jutella heidän kanssaan suomeksi. Sama tapahtui, kun olin myymässä jäätelöä. Muistan vieläkin, kuinka suomenkieliset asiakkaat söivät kolme suklaajäätelöannosta. Yhtäkkiä kuulin ja näin Suomen kaikkialla ja lopulta teimme mieheni kanssa päätöksen muuttaa tänne.

– Muutin tänne elokuussa ja mieheni muuttaa tänne myös, kun hänen työnsä loppuu Unkarissa (26 päivää vielä).

3. Kerro kolme parasta asiaa alueellamme?

– Täällä on hyvä koulutus ja ympäristö. Suomen luonto on kaunis, se on lähellä ja täällä on rauhallista. Palvelu on kaikkialla hyvää. Minne vain menenkin, vastassa on aina hymyilevät kasvot ja auttavaisia ihmisiä. Kaupassa, kirjastossa ja Stollessa, mistä saa aina tarvittaessa apua. Tästä kaikesta tulee itselle hyvä fiilis. Jos näistä on pakko valita vain kolme, sanon: koulutus, ympäristö ja palvelu.

4. Mitä toivoisit lisää alueellemme?

– Julkista liikennettä. Muuten täällä voi olla hyvin tyytyväinen, sillä täällä on paljon hyviä asioita. Sinä aikana, kun olin poissa, Haapajärven katukuva on kehittynyt paljon. On uusi tori ja uudet tiet. Kahvilakin on uudistunut. Kehittyminen näkyy.

5. Mitä tulevaisuus tuo tullessaan, mistä haaveilet, mitä suunnittelet?

– Tykkään matkustamisesta ja ulkoilusta. Haluaisin käydä kaikissa Suomen kansallispuistoissa. Löysin aivan upeat netti-sivut luontoon.fi, mistä löytyy tietoa ja vinkkejä kansallispuistoista todella paljon. Olen ajatellut, että aina ennen kuin lähden luontoon, käyn ensin tutustumassa kohteeseen kyseisillä nettisivuilla.

– Toiseksi haluaisin pyöräillä kaikkiin Kiri-kirjastojen toimipaikkoihin eli Haapavedelle, Kärsämäelle, Pyhännälle, Pyhäjärvelle ja Siikalatvaan. En tiedä onko se mahdollista, mutta siitä haaveilen. Lisäksi toivon, että elämä menisi niin, että voisin jäädä Haapajärvelle kokonaan.

#