lauantai 24.10.2020 | 17:57
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Haapajärven palvelut yhteen kokoava HAA-APP julkaistiin vuoden kehitystyön jälkeen – Applikaation voi nyt ladata itselleen älylaitteen sovelluskaupasta

Emilia Tiitto
Pe 9.10.2020 klo 07:00

Viime viikolla Lions Club Kantapuhdon kehittelemä HAA-APP, Haapajärven palvelut yhteen kokoava sovellus, näki päivän valon. Nyt appi on kaikkien ladattavissa App Storessa ja Googlen Play Kaupassa.

– Tähän pisteeseen pääseminen oli tärkeä etappi, mutta työ sovelluksen parissa ei tule koskaan valmiiksi, kertoo Lions Club Kantapuhdon presidentti Jouni Niskanen.

Sovellukseen pyritään lisäämään uutta tietoa jatkuvasti.

– Pidämme klubin omalle porukalle käyttökoulutuksen, jotta saamme tunnukset hallintotyökaluun ja pääsemme näin päivittämään ja pitämään sovelluksen tietoja ajan tasalla ominkin voimin.

HAA-APPin suunnittelutyöt alkoivat viime syksynä hallituksen kokouksessa, jossa päätös applikaation kehittämisestä lyötiin virallisesti lukkoon. Suviseurojakin ajatellen sovellus oli tarkoitus julkaista jo alkukesästä.

– Korona vaikutti tämänkin asian valmisteluun: kun Suviseurat peruuntuivat, ei ollut enää suurta painetta saada sovellusta kesän aikana valmiiksi. Myös yrityksiltä oli vaikea kerätä tietoja, kun tapaamiset olivat keväällä pannassa, Niskanen muistelee.

Paikalliset yritykset ovat Niskasen mukaan ottaneet sovelluksen hyvin vastaan. Osa jäi kuitenkin odottamaan sovelluksen valmistumista, ennen kuin lähti siihen mukaan.

– Nyt yhteydenottoja on tullut paljon, kun applikaatio saatiin julkaistua, Niskanen iloitsee.

Myös sovelluksen latausmäärät ovat lähteneet kehittymään. Seuraavien viikkojen aikana työryhmä aikookin panostaa applikaation markkinointiin.

– Tänä aamuna kuvasimme mainosvideota, jonka tarkoituksena on hakea sovellukselle näkyvyyttä, jotta ihmiset osaisivat ladata sen.

Mainoksia sovelluksesta tulee ilmaantumaan myös keskeisten käyntipaikkojen eteisiin, someen, lehtiin sekä led-tauluun.

Mobiilisovellus toteutettiin yhteistyössä Lions Club Kantapuhdon sekä Leader Keskipisteen kanssa. Kohdetta tuettiin Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta 2014-2020.

– LC Kantapuhto vastaa sovelluksen sisällöstä ja toiminnoista niiltä osin kuin se on klubin tuottamaa, Niskanen kertoo.

Sovelluksesta saadut tuotot klubi lahjottaa 100 prosenttisesti hyväntekeväisyyskohteisiin.

Poikkeusolojen aikana moni on havahtunut etsimään lähialueelta retkeilypaikkoja, joihin voisi tehdä vaikka päiväretken lasten kanssa. HAA-APP antaa tietoa myös retkeilykohteista, joista tietoa on usein vaikea löytää.

– Sovelluksessa on oma retkeily-kohta, johon on lisätty makkaranpaistopaikat, kodat, lintutornit ja luontopolut. Retkeilevä Haapajärvi -hanke on parhaillaan käynnissä, joten retkeilykohteet paranevat koko ajan, Niskanen täsmentää.

Retkikohteiden lisäksi sovelluksesta löytyy monipuolisesti niin kaupan alan palveluita kuin muitakin paikallisia yrityksiä.

– Julkaisuvuonna tarkoituksenamme on osoittaa, miten sovellus toimii, jotta yritysten olisi helppoa lähteä siihen mukaan, Niskanen sanoo.

Helppouteen sovelluksella pyritään myös palveluiden etsimisessä.

– Sovellus kokoaa Haapajärven palvelut käden ulottuville. Oli sitten kysymys siitä, haluaako käyttäjä löytää kaupungin työntekijän yhteystiedot tai soittaa terveyskeskuksen päivystykseen, kaikki tiedot löytyvät samasta paikasta.

#