lauantai 24.10.2020 | 17:19
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Sari Mikkola pyrkii Miss Pohjois-Suomi Beautyksi: "Malliharrastuksen myötä olen tutustunut uusiin ihmisiin, saanut ihania ystäviä ympäri Suomen, mahtavia kokemuksia ja itseluottamusta"

Outi Levä
To 8.10.2020 klo 19:09

Vajaa kolme vuotta sitten kärsämäkinen Sari Mikkola päätti parin päivän miettimisen jälkeen lähteä mukaan mallimaailmaan.

– Kokkolalainen Matiné-mallitoimisto haki eri-ikäisiä malleja ja ystäväni Petri Virtanen valokuvasi heille Nivalassa. He järjestivät stailauspäivän Petrin silloisessa valokuvaamossa ja Petri sai minut houkuteltua mukaan. Ammattilaiset laittoivat hiukset, tekivät meikin ja valitsivat omista vaatteistani tyylin. Petri otti kuvat ennen ja jälkeen. Parin päivän päästä mallitoimistosta mallimamma Sonja Karkulehto soitti ja ehdotti malliksi lähtemistä. Olin ensin, että onko tämä joku vitsi, mutta lähdin sitten mukaan.

Karkulahden mukaan aikuisempia malleja ei tällä alueella paljoa ole, mutta niitä tarvittaisiin.

– Kävin muutamia kursseja, joilla opetetaan värioppia, meikkausta ja mallikävelyä: jalka toisen eteen, ryhdikäs vartalo ja hartiat takana, sanoo Mikkola.

Työssään Kärsämäen vuodeosaston lähihoitajana hän sanoo kuitenkin kävelevänsä ihan normaalisti. Muutenkin Mikkola arvostaa ihan tavallista elämää. Hän harrastaa lenkkeilyä ja juoksemista.

Kodin sisustaminen on rakas harrastus ja huonekalut ovatkin vaaleasävyisiä, hyvällä maulla valittuja ja erikoisista materiaaleista valmistettuja, kuten perheen kaunis ruokapöytä.

– Tämä ruokapöytä on tehty vanhan vilja-aitan lattialankuista. Kun veimme laudat puuseppä Petteri Heikuralle, hän katsoi minua epäröiden, että näistäkö pöytä, ettei niin rumista ja likaisista lankuista saa pöytää tehtyä. Hän teki pöydän, pintakäsittelin sen ja laitettiin lasi päälle.

Kauneuskilpailun ja malliharrastuksen suhteen Mikkolalla ei ole erityisiä tavoitteita, mutta ne ovat mukavaa vastapainoa työlle ja perhearjelle.

– Töissä kun ei voi kovin prinsessana olla, niin on kiva pukeutua kauniisiin vaatteisiin ja koruihin näytöksissä ja kuvauksissa. Malliharrastuksen myötä olen tutustunut uusiin ihmisiin, saanut ihania ystäviä ympäri Suomen, mahtavia kokemuksia ja itseluottamusta.

Ajatus Miss Pohjois-Suomi Beauty kisaan lähdöstä tuli mallitoimistolta.

– Olen itseni haastaja, joten lähdin mukaan. Haen erilaisia kokemuksia. Kisan voittaja tulee olemaan muun muassa kuopiolaisen vaatebrändi B.marin mallikasvo. Voittaja on mukana heidän tuotekuvauksissaan ja osallistuu erilaisiin messutapahtumiin.

Mikkola on huolissaan nuorten jopa lasten ulkonäköpaineista ja sanoo, että olisi mukava osallistua tällaisiin tempauksiin.

– En koskaan ole viihtynyt kameran edessä, enkä osannut ajatella, että alkaisin tällaiseen malliharrastukseen. Olen perusnainen, joka osaa olla kriittinen omalle peilikuvalleen. Malliharrastuksen myötä olen oppinut olemaan armollisempi itselleni, kun olen nähnyt, että malleja on eri-ikäisiä ja -kokoisia. Minäkin olen neljän lapsen äiti. Ei ole koko-, ikä- tai pituusrajoituksia. Näytöksiin tarvitaan erikokoisia ja -ikäisiä naisia, tietää Mikkola.

Sunnuntaina Mikkola on loppukilpailussa, jossa valitaan Miss Pohjois-Suomi Beauty 2020 sekä tuomareiden että yleisön äänin. Äänestys on käynnissä lauantaihin 10.10 asti Facebookissa Miss Pohjois-Suomi Beauty-sivuilla.

#