torstai 22.10.2020 | 12:57
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kolumni

Reisjärven seurakunnan diakoni Riitta Nurmimäki hartauskirjoituksessaan: Missä on toivoni?

Su 4.10.2020 klo 10:00

Syksyllä tapahtuu luomakunnassamme yhtä paljon asioita kuin keväällä. Ainoastaan järjestys on päinvastainen kevääseen verrattuna, mutta silti luomakunnan tapahtumat ovat joka syksy yhtä ihmettelemisen arvoisia.

Ensimmäisten lehtien värin muuttuminen ja lehden putoaminen, lintujen yhteen kokoontuminen ja viimeisten serenadien laulaminen muuttomatkalle lähdön merkiksi. Tuntuu kuin pitäisi luopua kesästä, lämmöstä ja valosta.

Samaan aikaan kuitenkin korjataan satoa niin pelloilta, metsistä kuin pihamaaltakin. Kerätään varastoa elämistä varten. Ihmiset aloittavat syksyllä harrastukset, kyläilyt, kerhot ja kokoontumiset. Hakeudutaan yhteen ja toisaalta hiljennytään kotisohvalle.

Päivänvalon vähentyessä voi pysähtyä tarkastelemaan mistä saa toivoa ja voimia syksyyn. Onko toivon tuojana kiire ja omaisuuden haaliminen? Vai löytyykö toivo ihmissuhteista, yhdessä koetuista hetkistä ja sovusta itsensä kanssa? Millaisen osan toivon tuojana saa usko Jeesukseen, joka kantaa yli kuoleman rajan? Kumpi antaa enemmän voimia, pankkitilin pitkä numerosarja vai luottamus Jumalan läsnäoloon ja johdatukseen omassa elämässä?

Syksyisen luonnon hiljentyessä voi hengittää sisäänsä puitujen viljapeltojen tuoksua. Voi pysähtyä ja ihmetellä koivujen tyhjiä oksia. Syksyn syleilyssä on turvallista huokaista: Jumala anna minulle toivoa, luottamusta ja uskoa huomiseen. Jumala, siunaa ja johdata elämääni tänäkin syksynä.

#