lauantai 24.10.2020 | 17:23
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Satu Kangas-Viljamäki pääkirjoituksessaan: Hyviä ajatuksia

To 1.10.2020 klo 13:30

Keskustan lappilainen kansanedustaja Mikko Kärnä on aktiivinen poliitikko, joka lähestyy mediaa erilaisin tiedottein lähes päivittäin. Yleensä en reagoi hänen kirjoituksiinsa siitä yksinkertaisesta syystä, että hän ei toimi alueellamme, mutta viime torstaina häneltä tuli niin hyvä esitys, että se on pakko kertoa teillekin.

Kärnä nimittäin esitti, että koulujen hiihtolomat pitäisi levittää nykyisen kolmen viikon sijasta kuuden viikon aikajanalle. Loistava ajatus!

Kärnän pontimena esitykselleen oli, että sesongin jatkaminen voisi pelastaa pohjoisen matkailuyrityksiä tässä koronakurimuksessa. Epäilemättä näin, mutta minä näen ajatuksessa paljon pidemmälle kantavaa potentiaalia. Uskon nimittäin vakaasti, että lomakauden jaksottaminen uudella tavalla tekisi koko Suomen matkailulle ja jopa yksittäisille perheille hyvää. Useinhan käy niin, että syys- ja talvilomaviikkojen majapaikat ynnä muut menot varataan jo hyvissä ajoin ja iso osa lomareissusta haaveilevista jää rannalle ruikuttamaan siksi, että paikat ovat täynnä. Eikö olisi kaikkien voitto, että lomakohteissa olisi tilaa kaikille halukkaille ja palvelun tarjoajille riittäisi kävijöitä pidemmäksikin aikaa?

Ylipäätään me tarvitsemme paljon nykyistä enemmän ajattelua laatikon ulkopuolelta. Uskon, että moni tällä hetkellä mahdottomalta tuntuva ongelma voitaisiin ratkaista innovatiivisella ajattelulla.

Reisjärvi lanseerasi tällä viikolla uuden kampanjan, jossa esitellään kunnan hyviä puolia ja mahdollisuuksia niin kuntalaisille itselleen kuin kaikille muillekin suomalaisille. Ihan erityisesti niille, jotka haaveilevat maalle muutosta. Näin pitääkin tehdä. Muuta maalle -kampanja on oiva esimerkki uudesta ajattelusta ja rohkeudesta kertoa Reisjärven ja koko alueemme hyvistä puolista muillekin. Olen sanonut tämän varmasti jo ainakin tuhat kertaa, mutta sanon edelleen: Kynttilää ei saa piilottaa vakan alle!

#