lauantai 26.9.2020 | 23:56
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Pyhäjärven Eläkeliiton pelikerho päätti mölkky- ja bocciakauden metsäretkeen

Kaija Tuompo
Ke 16.9.2020 klo 15:07

Syksy tekee vääjäämättömästi tuloaan ja ulkopeleistä on siirryttävä sisätiloihin.

Pyhäjärven Eläkeliiton pelikerhon perinteisiin on kuulunut pelata kesän mölkynheiton jälkipelit yhteisen ateriahetken merkeissä. Samalla mietitään jo kuvioita tulevaan bocciakauteen. Niin tehtiin tänäkin syksynä, mutta erilaisen vuoden kunniaksi, ruokailukin toteutettiin uudella tavalla.

Kun kerhon vetäjät Hannes Röytiö ja Tauno Rotonen keskustelivat kauden vaihtotapahtumasta, heitti Tauno ilmoille idean yhteisestä puolukka- ja tulisteluretkestä. Ideaa makusteltiin ja mietittiin, mistä löytyisi mukava paikka, jonne päästäisiin koko porukka ja marjamaasto olisi kohtuullisen mukava huonompijalkaisellekin. Paikalla pitäisi pystyä myös istumaan tulilla ja vaikkapa paistaa makkaraa.

Paikka löytyikin ihan mukavan matkan päästä ja suunnittelua päästiin jatkamaan. Kun mietintämyssyä vielä hierottiin, tuli eräältä pelaajalta ajatus, että mitäs jos tehdäänkin nuotiolla ruokaa ja jälkkäriksi voimajuomaa mustakylkisestä. Ajatus sai kannatusta ja sitten vain päivämäärää lukkoon lyömään. Uudenlainen tapahtuma innosti pelaajia ja mukaan ilmoittautui reilu kolmekymmentä tarkkakätistä heittäjää.

Retkelle varustauduttiin puolukkaämpärein ja saalista saatiin ihan mukavasti. Ruoka maistui ja mustakylkisestä tiristettiin viimeisetkin kahvitipat ennen kotimatkalle lähtöä. Sadekkin pysytteli poissa aina siihen saakka, kunnes viimeinenkin retkeläinen oli siirtynyt linja-autoon kotimatkaa varten.

– Olipa mukava päivä ja väkikin tuntui tykkäävän vähän erilaisesta talvikauden avaustapahtumasta, totesivat Hannes ja Oili Röytiö lastatessaan viimeisiä tavaroita autonsa takakonttiin. Mielipiteeseen oli helppo yhtyä kauhanvarressa olleen kokinkin. Ruoka maistui ja kaiken kruunasi leppoisa yhdessä olo.

Kotiinviemisinä oli monella puolukkaakin ihan mukavasti, ja kaikilla hyvän mielen lisäksi savulta tuoksuvat vaatteet. Nyt voidaan keskittyä nahkapallon nakkeluun ja toisenlaiseen yhdessäoloon. Katsotaan mitä keväällä keksitään.

#