perjantai 25.9.2020 | 08:42
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Petäjämäen kuntoportaat avattiin juhlavasti lauantaina – Nauhan leikkasivat kunnanhallituksen puheenjohtaja Jouni Tilli ja vapaa-aikalautakunnan puheenjohtaja Kimmo Parkkila avustajinaan sivistysjohtaja Markku Puronhaara ja kansanedustaja Mikko Kinnunen

Satu Kangas-Viljamäki
Ma 14.9.2020 klo 12:16

Reisjärvi

Reisjärven kuntoportaat avattiin lauantaina juhlavissa tunnelmissa Petäjämäellä.

Tilaisuutta juonsi Reisjärven vapaa-aikasihteeri Teijo Haapaniemi, avajaispuheen piti kansanedustaja Mikko Kinnunen (kesk.) ja kiitospuheen hoiti Reisjärven kunnan sivistysjohtaja Markku Puronhaara.

Nauhan puolestaan leikkasivat kunnanhallituksen puheenjohtaja Jouni Tilli ja vapaa-aikalautakunnan puheenjohtaja Kimmo Parkkila avustajinaan Puronhaara ja Kinnunen.

Avajaisiin oli saapunut noin 60 henkeä vauvasta vaariin.

Kinnunen toi tilaisuuteen eduskunnan sivistysvaliokunnan terveiset ja korosti luontoa monipuolisena ja maksuttomana liikuntapaikkana.

– Luonto kutsuu liikkumaan. Se rentouttaa ja luonnossa tulee kiinnitettyä huomiota paljon muuhunkin kuin suorittamiseen. Petäjämäen kuntoportailla olemme samalla luonnon hoidossa, Kinnunen sanoi.

Reisjärven kuntoportaissa on 151 askelmaa. Ne ovat 75 metriä pitkät ja niiden kokonaisnousu on 17 metriä. Portaiden suunnittelusta on vastannut Rakennussuunnittelu ja valvonta Heikki Hovi, rakentamisesta Rakentajat Niskakoski Oy.

– Kuntoportaita voi käyttää monenlaisilla tekniikoilla, riippuen ihan siitä, mihin harjoittelullaan tähtää, Haapaniemi vinkkasi heti alussa.

Petäjämäen kuntoportaat ovat osa kaksivuotista hanke, joka toteutetaan vuosina 2020 ja 2021, ja jossa kuntoportaiden lisäksi Petäjämäen maastoon rakennetaan yöpymiskota.

Idea kuntoportaista tuli alun perin yhdistyksiltä, joilla ei ole ollut resursseja hankkeen hallinnointiin. Hanketta hallinnoi Reisjärven kunta, ja siihen on saatu tukea Keskipiste-Leaderilta. Leaderin antama tuki on 23 075 euron arvoinen, mikä kattaa 65 prosenttia koko hankkeen rahoituksesta. 35 prosenttia rahoituksesta on yksityistä rahoitusta, josta talkootyön arvo on 9 105 euroa. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on 35 500 euroa.

#