tiistai 22.9.2020 | 05:30
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Lukijan mielipide: Suomen hyvinvointi ei kestä EU:n paineita

Pe 7.8.2020 klo 11:41

Suomi eli todellista hyvinvointikautta 1970-1980 -luvuilla. Ihmisillä oli rahaa ja työtä enempi kuin nykyisin. Suomi oli turvassa hyvän, turvallisen valtion päämiehen (Urho Kekkosen) ja viisaiden poliitikkojen päättäessä yhteiskunnan asioista. Suomen teollisuus toimi suomalaisia varten. Kaikki malmit ja mineraalit maaperästä otettiin viisaasti ja tehtiin jatkojalostuksen kautta mahdollisimman pitkälle tuotteiksi ja tavaroiksi kotimaassa. Samoin metsäteollisuus pysyi kotimaassa Eikä tarvinnut monien miljardien tehtaiden tekoa sademetsiin, josta seuraukset ovat osittain Suomen syytä nyt.

Autot olivat jokaisen unelma, ja autot korjattiin ja kunnostettiin omin voimin. Siitä tuli työtä ja säästöjä miljardeja markkoja valuuttaa. Maataloudessa oli suurimmalla osalla tiloista omaa rahaa pankissa, osittain huomattavia summia. Koska kaikilla oli rahaa, ei tarvinnut valtion veronpalautuksia maksaa jo kesällä/ennen joulua. Sillä nyt, 1.9 miljardia euroa tulee tilille ”elvyttämään Suomea”, koska EU on imenyt Suomen köyhäksi. Ennen maksettiin veronpalautukset joulukuun 6. päivän aikaan, jolloin saatiin kansalle hyvä joulu aikaan. Samoin kuntien kivijalkamyymälät ja palvelut pelastettiin. Vaikutus on iso eli 1,9 miljoonalla veronmaksajalla henkeä kohti 500 € on pois jouluostoksista.

Samoin valtiovallan toimista on koko ajan ajettu maaseutua alas ja palvelut on huononnettu. Esimerkiksi Ihmisten viimeiselle matkalle muistotilaisuuksiin kutsuttiin ennen kaikki. Nykyisin esimerkiksi isot suvut ei voi olla mukana, koska ei ole rahaa sen vertaa jäljellä. Kansan pitäisi valita valtion johtoon sellaiset poliitikot, jotka ajaisi vain Suomen etua, ei himmeleitä, kuten EU. Sitä ei tarvi, samoin naapurivaltioihin kauppa- ja hyvät suhteet kuntoon. Eikä monikansallisiin sotapesäkkeisiin rahaa ja olla puolueeton.

Valtion budjettiin 1000 miljoonaa ylimääräistä erilaisten budjettivaikeuksien varalle.

Arvo Korkiakoski

#