lauantai 5.12.2020 | 08:19
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

M/S Ahti on seilannut tänä kesänä rajoitetusti – Korona vaikutti laivatoimintaan yllättävän rajusti

Satu Kangas-Viljamäki
Ke 29.7.2020 klo 15:30

M/S Ahti aloitti Pyhäjärvi-risteilyt juhannuksen tienoilla ja on seilannut siitä lähtien vain noin kerran viikossa.

– Odotimme valtiovallan päätöksiä koronarajoituksista varsin pitkään ja ajattelimme kävijämäärän nousevan heinäkuussa korkealla koronarajoitusten jälkeen. Toisin kuitenkin kävi, Pyhäjärven Laivaristeilyt Oy:n toimitusjohtaja Raija Leppäharju kertoo.

Juhannuksen tienoilla seilatut risteilyt eivät houkutelleet väkeä liikkeelle toivotusti, minkä vuoksi yhtiö päätti järjestää risteilyjä heinäkuussa vain kerran viikossa.

– Kuluvan viikon perjantaina on viimeinen kaikille avoin risteily. Elokuussa M/S Ahti seilaa enää vain tilausmatkojen puitteissa, mitä toki on tehty heinäkuussakin, Leppäharju kertoo.

M/S Ahdin matkustajamäärää on rajoitettu koronan vuoksi koko kesän, eikä sen kapasiteetti ole ollut täydellä käytöllä.

– Laivassa on 97 matkustajapaikkaa, mutta olemme ottaneet risteilyille vain noin 50 matkustajaa kerrallaan, Leppäharju sanoo.

Rajoituksen ansiosta laivassa on pystytty pitämään turvaväleistä kiinni, minkä lisäksi käsihygieniasta on huolehdittu ihan erityisesti.

– Koronan vuoksi yhtiö ei pääse tänäkään vuonna plussalle, mutta kyllä toimintamme jatkuu ensi vuonnakin, Leppäharju vakuuttaa.

Yhtiön hallitus on linjannut ensi vuotta siten, että sen toiminta keskittyy yhä enemmän tilausmatkoihin ja reittiliikennettä harvennetaan nykyisestä.

– Henkilökohtaisesti olen kuitenkin laivayhtiön toiminnasta hyvilläni, vaikka viivan alle ei jäänytkään mitään. Risteilysäät ovat olleet hyviä ja kaikki on sujunut mallikkaasti, Leppäharju kertoo.

– Minua ilahduttaa erityisesti se, kuinka olemme saaneet ihmisiä liikkeelle laivan avulla. Ensimmäisenä vuonna meillä kävi 2000 vierasta, jolloin liikkeelle lähti paljon paikallisia ihmisiä. Viime vuonna meillä kävi 1400 vierasta, jotka tulivat pääosin ympäristökunnista. Pyhäjärvi maakuntajärvenä onkin siten saanut näkyvyyttä laajalti. Sama trendi on jatkunut tänäkin vuonna. Itse näen laivatoiminnan eräänlaisena hyväntekeväisyytenä ja viihteenä ihmisille, hän jatkaa.

#