lauantai 8.8.2020 | 12:21
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kärsämäen seurakunnan kirkkoherra Heikki Valkama hartauskirjoituksessaan: Aito usko

Su 26.7.2020 klo 10:00

Asia on laaja. Tiivistän siksi tämän esityksen ensi sunnuntain evankeliumin sisältämään ydinkohtaan. Usko (eli luottamus, tunteminen ja turvautuminen) on suhde persoonien välillä. Ihmisen ja Jumalan. Raamattu antaa tähän opetuksen ensi sunnuntain evankeliumissa. Siinä Isä Jumala puhuu opetuslapsille kirkastusvuorella, jossa Jeesuksen hahmo muuttuu häikäisevän kirkkaaksi: ”Tämä on minun rakas Poikani, kuulkaa häntä!” Jumala on elämän lähde ja ylläpitäjä. Näin on jopa kieltäjiensä elämässä. Hän on luonut meidät kaikki omaksi kuvakseen. Hänkö ei puhuisi, joka on meille suun tehnyt? Hänkö ei kuulisi meidän puhettamme ja rukouksiamme? Hän, joka on meillekin korvat tehnyt? Isän Jumalan ääni todisti Jeesuksesta Kristuksesta kirkastusvuorella: ”Tämä on minun rakas Poikani, kuulkaa häntä!” Jos tätä Jumalan neuvoa ei tottele, voiko silloin odottaa Jumalalta mitään hyvää?

Tämä kuunteleminen on meille oppimista. Herra opettaa, olemme opetuslapsia, olemme Jumalan lapsina jo kasteessa tähän asemaan kutsutut, otetut ja tehdyt. Jumalan armonteoista tässä on kyse. Vain elävä Jumala voi tehdä elämää. Meidän tehtävämme on elää elämäämme – ei suorittaa sitä hampaat irvessä vieraiden kaavojen kautta. Elämää on vain uskon yhteydessä tähän Jumalaan. Jeesuksen ilmoittamat asiat ovat korvaamattoman luovuttamattomia tässä yhteydessä. Vain Hän on tie Isän luo, vain Häneltä saamme kuulla totuuden, Jumalan muuttumattoman totuuden. Kun kuuntelemme Jeesusta, Jumalan rakasta Poikaa, me elämme. Saamme elämällemme merkityksen ja tarkoituksen tässä yhteydessä. Pojan sanat tuovat uutta elämää vastaanottajalle. Ja me kuljemme sitä tietä pitkin, jonka päässä on kotimme. Sinne meitä valmistetaan koko tämän armonajan, jossa nyt olemme. Olemme siis jo nyt kotimatkalla tässä armonajassa.

”Tämä on minun rakas Poikani, kuulkaa häntä!” Se onnistuu helpommin yhdessä muiden kanssa, kotiseurakunnassasi tutusti ja turvallisesti. Kotikirkossasi siihen on taas mahdollisuus ensi sunnuntaina. Jopa netin välityksellä, missä itse oletkin. Tule kuuntelemaan Jumalan sanaa ja ota se myös vastaan! Omista se itsellesi, se on sinulle tarkoitettu!

Virkistävää kesää kaikille!

#