lauantai 8.8.2020 | 12:45
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Uusi työ saa aikaan positiivisen jännityksen – Seija Järnfors aloittaa Reisjärven hallintosihteerinä

Emilia Tiitto
Ma 20.7.2020 klo 12:00

Kesäkuun alussa Reisjärven uudeksi hallintosihteeriksi valittiin Seija Järnfors, joka aloittaa työssään elokuun alussa. Aikaisemmin Pihtiputaan ja Viitasaaren kaupungilla työskennellyt Järnfors jännittää uuteen pestiin astumista, mutta positiivinen tutina on seurannut häntä koko kesän.

– Aloitan työt todella iloisella fiiliksellä ja avoimin mielin. Minut on otettu hyvin vastaan ja Reisjärvellä on kaunis kunta, jossa asiat on hoidettu hyvin.

Pihtiputaalla kolme vuotta asunut Järnfors on käynyt Reisjärvellä kaksi kertaa ja ihastunut kuntaan kovasti.

– Työhön valmistautuessa olen ottanut kunnasta selvää ja lukenut aikaisemmat pöytäkirjat sekä tutkinut kunnan rakennetta, Järnfors paljastaa.

Järnfors huomasi hallintosihteerin työpaikkailmoituksen puolivahingossa, mutta ajatteli heti, että paikka on hänelle täydellinen.

– Työssä yhdistyy kaikki osaamisalueeni. Työ houkutti minua suuresti, sillä tällä alueella on sellaista paikkaa harvemmin tarjolla.

Uransa aikana Järnfors on työskennellyt julkishallinnossa. Monipuolisia työkokemuksia hän on saanut muun muassa Vantaan kaupungilla, opetus- ja kulttuuriministeriön suunnittelijana sekä presidentin kanslian tietopalvelussa työskennellessään.

– Olen tehnyt pitkälti samanlaista työtä, mutta vain paikat ovat vaihtuneet.

Presidentin kansliassa Järnfors työskenteli presidentti Halosen viimeisinä virkavuosina.

– Työni puolesta olen päässyt Linnan juhliin kaksi kertaa. Ne ovat olleet hienoja kokemuksia, Järnfors ihastelee.

Hienoja hetkiä Järnfors koki myös toimiessaan Arkistolaitoksen projektipäällikkönä.

– Tuolloin matkustin ympäri Suomea ja koulutin julkishallinnon organisaatioita. Tällainen työ on muokannut omaa luonnettanikin, sillä olen asioiden suhteen hyvin tarkka, Järnfors naurahtaa.

Reisjärvellä Järnforsin tehtävänä on kaupungin valtuuston ja hallituksen pöytäkirjojen valmistelu. Järnfors tulee huolehtimaan myös kokouksista ja iltakouluista.

– Tehtäväni liittyvät pitkälti asiakirjahallintoon ja arkistoasioihin.

Pienen kunnan erilaiset toimintatavat voivat aluksi aiheuttaa haasteita.

– Tottumista vaatii myös työyhteisö ja työn omaksuminen, sekä tietenkin paikkakunnalle töihin kotiutuminen, Järnfors arvelee.

Silti työteliäs Järnfors pitää uuden työn oppimista tärkeänä osana elämää.

– Haluan pystyä uusiutumaan ja olen valmis lähtemään kursseille ja koulutuksiin. Haluan pitää omaa kehitystäni yllä, Järnfors kiteyttää.

#