sunnuntai 27.9.2020 | 01:11
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Emilia Tiitto pääkirjoituksessaan: Kesän tapahtumakattaus saa pöydän melkein notkumaan

Pe 10.7.2020 klo 15:30

Tällä viikolla vietettäisiin normaalisti Haapajärvi-päiviä. Jokaista päivää siivittäisi liuta tapahtumia, joista jokainen voisi valita itselleen mieluisimmat. Luultavasti kadut täyttyisivät niin oman pitäjän kulkijoista kuin ulkopuolisistakin vieraista, jotka tulisivat viettämään kesäpäiviään Pohjois-Pohjanmaalle.

Vaikka tapahtumaviikkoa ei tänä vuonna koeta, ei kaikki ilo ole poissa eivätkä pölypallot vieri autioituneilla kaduilla. Koko kesän kulttuurikattaus on kattava: museot palvelevat kävijöitään, näyttelyitä saa käydä ihastelemassa useammassakin kohteessa ja musiikkihetkiä tarjoillaan siellä, missä ihmiset liikkuvat.

Yhteistä liikuntaa voi yhä harrastaa esimerkiksi postilaatikkopyöräilyn muodossa ja lapset voivat lähteä ottamaan mittaa toisistansa viikkokisojen merkeissä. Kahvilat, kioskit ja kuppilat palvelevat totuttuun tapaansa ja joka torstai torilta voi bongata aitoa markkinameininkiä.

Samaan tapaan tapahtumia ovat pullollaan myös Pyhäjärven, Reisjärven ja Kärsämäen kesäpäivät, joista jälkimmäisiä vietetään juurikin tällä viikolla. Ehkäpä massatapahtumien perumisessa piilee jotakin hyvääkin: pieniä mukavia kesän aktiviteetteja on ripoteltu jokaisella paikkakunnalla sinne tänne, joten useampaan tapahtumaan osallistuminen on mahdollista. Enää ei tarvitse suunnitella kalenteri kädessä, mihin kaikkiin haluaisi osallistua, mihin ehtisi osallistua ja mitkä hauskuudet jäävät välistä.

Kesän loppupuolelle on sijoitettu tapahtumia, jotka varmasti keräävät paikalle suuremmankin yleisön. Haapajärvellä Olkkosen erämarkkinoita vietetään kuun toiseksi viimeisellä viikolla ja kuun vaihteessa Emolahti Meeting kutsuu kesäkansan Pyhäjärvelle.

Menoa ja meininkiä on siis monenmoista. Nyt tarvitaan enää reipasta kesämieltä ja aktiivista osallistumista.

#