sunnuntai 20.6.2021 | 13:51
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Hyvinvointia musiikista – Kesäkonserteilla pyritään parantamaan taiteen ja kulttuurin saavutettavuutta

Emilia Tiitto
To 25.6.2020 klo 13:38

Haapajärvi

K. J. Ståhlbergin lapsuudenkotimuseon pihalta kantautuu musiikkia. Soittimiensa kanssa museon eteen ovat asettuneet tämän kesän hyvinvoinnin kulttuurilähettiläinä toimivat Anna Salomaa ja Jennina Salmela. Nuoret muusikot laulavat iloisia popkappaleita, joita he säestävät pianolla ja haitarilla.

– Haluamme välittää hyvää fiilistä ja iloista mieltä, sekä innostaa kaikkia osallistumaan musiikkihetkiin, kaksikko kertoo.

Musiikkituokio on osa Haapajärven kulttuuripalveluiden hyvinvointityötä. Kesän aikana musiikkia viedään hoito- ja hoivayksiköihin, palvelukoteihin ja muihin sellaisiin paikkoihin, joiden ihmiset eivät useinkaan pääse musiikin äärelle. Myös muissa paikoissa musiikkia kuullaan.

– Ennen juhannusta esiinnyimme päiväkodeissa, mikä oli mukavaa, sillä lapset osallistuivat pirteästi lauluihin ja esittivät omia toivekappaleitaan.

Museolla kaksikko esiintyy joka keskiviikko ja kaupungintalolla joka maanantai. Pieniä konsertteja tullaan näkemään myös kylätaloilla, uimarannoilla ja puistoissa. Sateisen sään sattuessa musiikkituokiot siirtyvät sisätiloihin.

– Meidät voi kuulla ja nähdä yllättävissäkin paikoissa. Liikumme siellä, missä yleisö on.

Salomaa ja Salmela ovat musisoineet yhdessä vauvamuskarista asti. Heidän sylivauvoina alkanut musiikin harrastaminen on jatkunut kansanmusiikkiryhmän merkeissä ja elää edelleen muun muassa Miukeli-yhtyeen kautta.

– Tällainen kesätyö on tosi hyvä. Toteutamme esiintymiset enemmän fiilispohjalta, mutta toki harjoittelemiseenkin kuluu oma aikansa, Salomaa sanoo.

Vaikka useat kesäfestarit on peruttu, pääsevät nuoret musisoimaan, kun Miukeli julkaisee kesän aikana uuden levynsä.

– Tämäkin kesä menee musiikin parissa, Salmela naurahtaa.

Yleisillä paikoilla, lapsuudenkotimuseossa ja kaupungintalolla järjestettävät konsertit ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Tarkemmat tiedot löytyvät kaupungin tapahtumakalenterista.

#